dilluns, 27 de juny del 2005

Demanar perdó

Em sembla que últimament m'estic passant. Escric massa. Potser el meu cap vol compensar els dies que vaig estar fora. Potser la calor no em deixa viure i per això em dedico a escriure aquí, que tampoc em comporta massa esforç. Potser tinc poca feina. Potser no tinc ganes de fer feina. Potser m'hauria de moderar i treballar més. En fi, això és cosa meva, tot i que aviso que en els pròxims dos dies ni escriuré cap post, ni miraré els comentaris (ni contestaré els comentaris, com podria fer-ho, si no els veig?) Però no volia parlar d'això avui (bé, ara, que avui ja he parlat, i molt!)

Hi ha gent a qui li costa demanar perdó. No et demanen perdó ni que t'hagin trepitjat anant amb sabates i tu vagis amb descalça (d'acord, exagero una miqueta).

Jo, en canvi, no sé pas què faig, que sempre m'acabo trobant demanant perdó. Per qualsevol cosa. Perquè sí. Perquè dono massa voltes a les coses.

Fa un temps, algú es va ficar amb mi i em va insultar una mica fort. No sé com va acabar així, però al final jo li vaig acabar demanant perdó a ell (?) i ell ni tan sols em va dir res. Jo no li havia fet res. Ell va començar.

L'altre dia en vaig fer una de molt grossa. Em vaig equivocar. Tothom estava en silenci. I se'm va escapar un "merda!" Perquè va ser una equivocació una mica bèstia. El noi que estava més a prop meu, que no és català, se'm va quedar mirant, com pensant "a aquesta què coi li passa?" Quan em vaig haver recuperat de l'error, el vaig anar a buscar i li vaig demanar perdó, li vaig explicar que no havia dit res en contra seu, no fos cas que encara s'enfadés.

Cada cop que veig que hi ha algun mig malentès que podria fer enfadar algú, vaig i intento aclarir-lo. I no sé com m'ho faig, però sempre acabo demanant perdó. Encara que jo no tingui res a veure en el que arribi a passar.

Curiosament, no recordo l'últim cop que algú em va demanar perdó a mi, em va dir "em sap greu", o "ho sento". Bé, sí que ho recordo. Va ser algú que vaig conèixer a través d'aquest blog, i m'ho va dir per mail. Abans d'això, doncs no ho recordo.

Avui he estat a punt de demanar perdó a algú. Però no se m'acudeix per què es pot haver enfadat. No en tinc ni la més mínima idea. Això sí, se m'acudeixen unes quantes raons per les que jo podria estar enfadada. Deixaré de donar-li voltes. Total, dubto que trobi la solució.