diumenge, 27 de febrer del 2005

Tot va començar...

Tot va començar fa uns quants anys, quan una noia va trobar per casualitat un llibre de contes de l'Asimov. Se'l va mirar. Isaac Asimov. Li sonava el nom. I el nom venia associat a una frase del seu pare: "Esto son cosas raras". Així que se'l va mirar amb una mica de recel. Però era jove i tenia ganes d'investigar què eren aquelles "coses rares". Així que va escollir un conte a l'atzar. Era un conte on hi apareixia la Susan Calvin. Li va agradar. I la curiositat va poder més que ella: es va llegir tot el llibre en dos dies. I després d'aquell llibre, inevitablement, van venir tota la saga de la fundació. I molts d'altres. Ja estava enganxada. I sabia que sempre més la fascinaria la ciència ficció.

Tot va començar amb una recomanació d'un llibre d'un amic. Era el primer llibre que li recomanava. Sempre més que li n'ha recomanat algun altre, ha encertat. És per això que a ella li fa tanta mandra llegir-se el llibre de l'Stephen King. Perquè sap que ell tindrà raó, com sempre, i li agradarà. El llibre era "El rey del invierno", d'en Bernard Cornwell. I li va encantar. No cal dir que es va llegir la trilogia de cop. En poques setmanes. I des de llavors sap que està enganxada. Des de llavors n'han vingut molts d'altres, històries fantàstiques, i cada cop més allunyades de la realitat.

Tot va començar amb una noia que buscava informació sobre els codis RSA. I va acabar trobant un llibre de criptografia. Més ben dit, d'història de la criptografia. I la va encisar tota la història criptogràfica que hi ha darrere la segona guerra mundial. Només de començar a sentir parlar de l'Enigma va saber que estava enganxada. I des de llavors les històries sobre la segona guerra mundial han anat caient una darrere l'altra.

Tot va començar...