divendres, 14 d’abril del 2006

Un dia al bosc

Consells per un dia perfecte al bosc:


  • El millor que pots fer per anar al bosc és anar-hi en cotxe. Total, pots deixar el cotxe aparcat al mig de qualsevol carretera, com que no hi passa mai ningú... I si hi passa algú, és algú altre que ha aprofitat aquest fabulós dia de primavera per anar a passejar pel bosc. En cap cas pot ser ningú que visqui per allà a prop i hagi agafat el cotxe per, posem-hi, anar a l'hospital. Què va! Fora de les ciutats no hi viu ningú.
  • Quan vas al bosc, no hi vas a caminar. Caminar, què és això? Si pots deixar el cotxe en un lloc apartat 100 metres lluny d'on vols anar, per què deixar el cotxe apartat? Si, total, tampoc passa ningú pel bosc. És l'equivalent a deixar el cotxe en doble fila en una ciutat. Total, a qui fas nosa?
  • Si et sona el mòbil, tu para't just allà on siguis, sense cap mena de dubte. És el que faries al mig de la ciutat, veritat? Total, segur que és una trucada molt important que no es pot esperar dos minuts a que trobis un bon lloc per parar-te i tornar la trucada. Si és algú que també està de vacances, realment té molta feina, com tu. I si és algú que et truca per alguna cosa de feina... doncs com que estàs a dos minuts de la feina és indispensable que contestis al moment, per poder ser al cap de dos minuts allà. Així que para't just quan soni el mòbil. Que acabes de sortir d'un revolt? Va, total no vindrà ningú per darrere, amb el perill de trobar-se un cotxe al mig de la carretera just sortir del revolt. Que estàs a punt d'arribar a un revolt? Para't igualment, el que vingui per darrere et podrà avançar perfectament a mig revolt, sense patir per si ve un cotxe per davant.
  • Que la carretera no està pintada? Això no ha de ser cap problema per algú com tu. Si no està pintada, és que pots anar tranquil.lament pel mig de la carretera, que és de direcció única. Això sí, quan tornis, per la mateixa carretera, però en sentit contrari, continua anant pel centre. És que al bosc no tenim aquells panells amb la fletxeta que canvien el sentit de circulació d'un carril. Però tu tranquil: si veus la carretera massa estreta, segur que és d'un sol sentit.
  • Que et vols parar a admirar un paisatge? Tu mateix, frena en sec. Total, si et piquen per darrere, la culpa serà de la persona que et ve al darrere.
  • Imagina't que vas a darrere d'un cotxe que va a una mitjana de 80 Km/h. De cop hi ha un 50. I el cotxe redueix fins anar a 45-50 Km/h. El que has de fer és amorrar-te al seu darrere mentre aixeques els braços com un desesperat. Mai, però mai, pensis que es poden donar algunes situacions com les següents:

    1. És un lloc on hi solen haver els mossos fent controls de velocitat. El fet que la persona hagi frenat et pot suposar no deixar-t'hi el sou.
    2. Estàs arribant a un revolt que té el peralt al revés. Resulta que l'enginyer que va dissenyar la carretera (o el constructor) no coneixia una cosa anomenada força centrífuga i si l'agafes amb massa velocitat pots anar a menjar herba.

  • Si la carretera té una línia discontínua, encara que estigui plena de revolts, tu avança igualment. No en facis cas d'allò que diu el codi de circulació (que no sé exactament com ho diu, perquè ja fa molts anys que em vaig treure el carnet) que la línia discontínua, en llocs on no és possible avançar o que hi ha mala visibilitat, pot servir per indicar que, si ho necessites, pots utilitzar part de l'altre carril (no ho sé, perquè la carretera és estreta i si et quedes a la teva part estàs molt a prop d'on s'acaba l'asfalt, per exemple).
  • Les rotondes? Ui, estàs al mig del bosc. Tu tranquil. Si has d'anar cap a l'esquerra, entra en contra direcció. Total, qui et veurà?


Nota: Els més aguts (i els menys també) entendreu el perquè del títol del post...

Nota 2: Podeu anar a donar volts pel bosc tranquil.lament amb els vostres cotxes. Només que aquest matí m'he trobat amb un exemplar de cada dels que hi ha aquí dalt (algú n'ha fet més d'una, però ho deixarem estar) i ja em comença a pujar la mosca al nas...

8 comentaris:

Anònim ha dit...

hey

Anònim ha dit...

n'hi ha cada un que déu n'hi doret!

Anònim ha dit...

Anònim, digues-me tonta o digues el que vulguis, però ni sé qui ets, ni entenc què em vols dir...

Ja veus, imma. Portava un bon humor, mentre marxava, avui...

Anònim ha dit...

Les rotondes en contra direcció? estic flipant...

Abans les matricules eren més divertides perquè podies dir: guaita'l, de ***** havia de ser! i et quedaves més a gust; ara, ni això (només ràbia continguda i una úlcera cada dia més grossa)

Anònim ha dit...

Bé, és una rotonda petita... i es veu si ve algú. Però sí, jo anava a darrere seu i he al.lucinat. Estava com per dir-li: "Tu, què coi fots?"

I a aquest li he vist la matrícula. Era antiga. I no era pas de Girona, precisament. Ni de Tarragona, ni de Lleida... Aquest també ha sigut el de la frenada en sec... sort que conservo la distància de seguretat...

Anònim ha dit...

vaja, així era de... hmmmm! hihi...

Anònim ha dit...

És que aquests de ... quan surten es pensen que el món, boscos inclosos, són seus (jo no era).

(l'usuari anònim veig que m'ha deixat el mateix comentari al meu bloc. Jo ho interpreto com un gest d'admiració pel contingut del post, tot i que li falta el signe al final, o bé com que el seu vocabulari està en vies de desenvolupament: tot arribarà...)

Anònim ha dit...

Sí, maiagust, era de ...

Bé, pere, reconec que si jo anés a ... estaria una mica perduda. Però segur que no se m'acudirien depèn de quines coses...

I pel que fa a l'usuari anònim... doncs ja veus: em va deixar el mateix comentari a 3 o 4 posts...