dissabte, 1 de gener del 2005

Un cap d'any... diferent

Ja fa uns dies que m'amago, que intento no sortir de casa. I tot és per evitar la típica pregunta de: "Què fas per cap d'any?"



L'altre dia vaig anar a la perruqueria. I la perruquera em va preguntar: "Surts per cap d'any?" Li vaig contestar que no. Als deu minuts em va tornar a preguntar: "Surts per cap d'any?" I ja no sé si és que no m'escolta, si és que s'havia descuidat que havia fet la pregunta, si és que volia que li preguntés què feia ella, o si és que em volia martiritzar.



No, no vaig sortir per cap d'any. Ni aquest any, ni l'anterior. Fa dos anys vam anar a casa d'una amiga. Però últimament sembla que tothom s'ha proposat anar a destins paradisíacs a cel.lebrar el cap d'any. I jo no tinc diners per anar vés a saber on. I no m'agraden les festes multitudinàries. No m'agrada ballar (això, ajuntat amb el post anterior, dóna sentit al títol de la bitàcola, suposo).



Així que no surto. Em quedo a casa. Amb els meus pares.



Aquest any la festa de cap d'any encara ha estat més alegre per culpa dels problemes familiars. No tenia cap ganes de celebrar res. I estava cansada. No tenia ganes de que arribessin les 12 i que un conjunt de família hipòcrita truqués a casa per desitjar un bon any quan fa tant de temps que només fan que criticar i fer mal deliberadament. No tenia ganes de parlar amb ells. No tenia ganes de desitjar-los bon any. No em volia convertir en una persona tan hipòcrita com ells. Perquè jo puc tenir molt mal geni, però dic les coses pel seu nom.



Em vaig posar a mirar una peli. Era dolentíssima. Així que a 2/4 d'11 me'n vaig anar a dormir. Així m'estalviava converses hipòcrites. M'he passat el canvi d'any dormint. I què? Molta gent al sud-est d'Àsia no han pogut fer ni això. Tampoc és tant important. Perquè, total, algú em pot dir quin sentit té tot plegat?



De totes formes, com que encara queden uns dies de festa, em seguiré amagant aquests dies, no fos cas que algú em preguntés què vaig fer per cap d'any. Amb una mica de sort, el 10 de gener ja ningú es recordarà de cap d'any...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'última vegada que vaig passar la mitjanit dormint jo devia estar a l'escola primària, per això em provoca admiració que algú comenci l'any dormint. Estranya, les persones decents la nit de cap d'any no surten mai. Com a molt reben amics a casa o van a cases d'amics. Però per cap d'any només surten els domingueros de la nit, els que no surten mai durant l'any i se senten obligats a sortir el 31 de desembre per l'efecte ramat. He dit. ---Antoni/Quaderns

Anònim ha dit...

felicitats per la tria, de ben segur que vas estar millor que molts d'altres. Jo vaig acabar a casa d'una amiga mirant la tele i, creu-me, la programació de nit és pèssima... Abraçades des de la mitjanit!
http://www.lamevaweb.info/aina