dimarts, 7 d’agost del 2007

Quins llibres m'emporto?

Aquest matí m'ha agafat un atac de nervis, com el que tindré exactament d'aquí a dues setmanes, a aquesta mateixa hora. Per què em poso tan nerviosa? Per què tinc la sensació que tot ha d'anar malament, sempre?

He comprovat les coses que tinc impreses: bitllets d'avió (per què coi he de fer tantes escales?), reserves d'hotel i no sé quantes coses més. Fins i tot he detectat un error en les coses que portaré. Com si no ho hagués mirat ja prou vegades. I sempre hi ha errors. I espero no haver-ho de descobrir d'aquí a exactament dues setmanes. Dimarts. 21 d'agost. A les 14:00, hora catalana.

I llavors he començat a pensar en llibres. En principi, tenia pensat dur dos llibres: el setè Harry Potter i el tercer de les cròniques d'Idhun. El d'Idhun havia de sortir de la biblioteca, i l'havia de tenir a mitjans de juliol, però algú el té retingut (de què em sona?) i com que la biblioteca fa festa, no el tindré fins al setembre. I en Harry Potter, doncs al ritme que estic llegint, ja l'hauré acabat. Fa un parell o tres de mesos em posava amb el tercer i ara tinc llegida una quarta part del setè.

El que em deixa en un greu problema. Perquè a mi, la roba que m'emporti m'és igual. Però si he d'estar moltes hores en un avió, o fent escala a no sé on, necessito un bon llibre. Més que res perquè ja sé que a l'avió no dormiré (com pot ser que dormi tan bé en aquests trens de la renfe i sigui incapaç de dormir als avions?). Així que he anat a la gran pila de llibres que tinc per llegir.

El primer que se m'ha acudit ha sigut agafar tota la sèrie de llibres de la Fundació. Però no ens enganyem, són curts i són molts. No penso portar 10 llibres. Necessito un parell o tres de llibres llargs. I llarg vol dir llarg.

El primer llibre que m'ha caigut a les mans ha sigut el Silmarillion, que fa temps que el tinc esperant. No és excessivament llarg i segurament m'aniria bé llegir-lo tot d'una sentada, així no em perderia. Però em fa una mica de por. Em fa por perquè el meu amic friki em va dir un dia que potser millor que no el llegís, i sol encertar. I em fa por perquè és un llibre heretat del meu tiet, el que llegeix molt, i l'únic de la família a qui li agraden aquest tipus de llibres. I ell no el va poder acabar. Hi ha un punt de llibre (bé, de fet és un bitllet de loteria del dia que el meu tiet complia 20 anys, que suposo que no deuria estar premiat) i diguem que va ser incapaç de llegir-se una quarta part del llibre.

He vist l'Eldest, però m'he negat a tocar-lo. Eragon em va encantar, però quan vaig arribar al final em vaig enfadar. Ja ni recordo de què anava Eragon, i si ara llegeixo Eldest, em passarà el mateix. Espero a que surti El Llegat i llavors faig una marató Eragon, com he fet amb en Harry Potter.

La magia de Recluce. A algú li sona? Sé que el vaig comprar jo (ningú proper a mi em compraria un llibre així, malgrat que jo sempre tiro per aquest camí). Però no sé si és una bona idea començar una nova saga de novel.les de màgia. Segurament hauria d'esperar un temps. Tot i que, si no llegeixo aquest primer, no sabré si continuar.

Taliesin té uns quants números. Llarg i també tinc ganes de comprovar si val la pena llegir-se tots els llibres del Ciclo Pendragon. I fa molt temps que no llegeixo res d'aquesta època, cosa que no pot ser!

Garras y colmillos és l'únic llibre curt que em crida l'atenció per emportar-me'l. Els altres els he desestimat, però aquest està en el límit entre el que es podria considerar curt i el que es podria considerar mitjanet. I la història crec que em pot agradar.

Grimpow em fa una mica de mandra, perquè el tinc en tapa dura i ocupa molt d'espai (cosa important). Però tot i així...

Seguint amb el tema de Taliesin, hi ha la Dama de Avalón. El problema és que he llegit dos llibres de la trilogia: el primer molt bé, però el segon, fluixet. Em fa por començar aquest tercer i comprovar que ha seguit la progressió...

I, finalment, venen els regals. Aquells llibres que algú m'ha regalat algun cop (familiars, és clar!) convençuts que m'agrada llegir, i que com que m'agrada llegir em poden regalar qualsevol llibre, que segur que m'agrada. El que ells no saben és que sóc una lectora bastant crítica i que... bé, que alguns d'aquests llibres només em provoquen ganes de dormir (ep! Que això pot ser interessant! I si me n'emporto un d'aquests llibres i així aconsegueixo dormir a l'avió?) Així que aquí està la llista de llibres que, per dimensions (acceptaré algun llibre mitjanet si el tinc en edició de butxaca) puc portar, però que em fa una mandra llegir... El secreto de la Atlántida (i si li dóno a mon pare, que a ell li agradarà?), Los asesinatos de Manhattan (amb aquest segur que no dormo, vaja, dic jo), El origen perdido, El último catón (els agrada, la Matilde Asensi, a la meva família...), La nit de l'Oracle (em sembla recordar que aquest bon home em posa nerviosa), El gran engany (bé, aquest em posa més nerviosa que en Paul Auster i no penso llegir-me'l, a no ser que sigui l'últim llibre de la pila, cosa altament improbable), un parell d'en John Grisham (de qui n'he llegit un parell més i crec que passo de llegir-ne cap més), Baudolino (no recordo haver dormit tan ràpid cada nit des que vaig llegir el Pèndol de Foucault), Cisnes Salvajes (realment, em fa molta mandra) i, per últim, un de la Danielle Steel (sincerament, algú es creu que jo em llegiré un llibre de la Danielle Steel?).

Bé, després de carregar-me a la meitat dels escriptors de best-sellers (no ho hauria de fer, ho sé, cadascú llegeix el que li agrada, i si a tothom li agrada i a mi no, és que sóc jo la rara), ja se m'ha passat l'atac de nervis.

Això sí, no sé quin dels meus llibres de la pila emportar-me. Ha de ser alguna novel.la, perquè per llegir altres coses (llibres de divulgació i aquestes coses) necessito tranquil.litat i poder consultar altres coses mentre ho llegeixo o em torno boja.

Així que, algú ha llegit algun dels llibres? Algun comentari? Quins llibres m'emporto?

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin post més divertit, això és parlar de llibres amb desenfadament!
Jo no t'aconsello res perquè d'aquest llibres de fantasia no hi entenc gens. Emportat aquells que més et tirin, que et facin venir el cuquet. M'ha fet gracia lo del bitllet de loteria pel dia de l'aniversari.
Ara que hi penso, Jo vaig llegir el último CAton i em va agradar, però més per la història romàntica d'una monja que s'enamora que res més. Però haig de dir que està per sobre la mitjana d'aquest gènere, encara que això no sigui dir molt. Un llibre potable.

Esther

Anònim ha dit...

Taliesin, sense cap dubte. I Merlin per si te l'acabes. En cap cas el Silmarilion, que es nota moltissim que son relats a mig acabar i que el fill de'n Tolkien els va apedaçar com va poder.
(Encara que això d'aconsellar sobre llibres és una cosa d'alt risc...)

Anònim ha dit...

Ostres, sóc la que llegeixo més de casa i no en conec ni un! A mi m'agrada bastant la novel·la així realista, no fantàstica (jeje... dus haver endevinat que jo Harry Potter ni l'he tocat...). Jo vaig acabar dissabte El nombre de la Rosa que me'l van regalar l'any passat i no l'havia acabat (el vaig tornar a començar, per suposat!)i em va agradar més del que em pensava.

Però n'hi ha un que no penso tocar, i mira que em fa molta ràbia començar i no acabar... La Història Interminable, que me'l va comprar la tieta perquè li va recomanar la tia de l'Abacus i no puc amb ell...

Bé, espero que algú t'envii recomanacions que et facin més servei que no pas jo! Per cert, marxes molt lluny? Que vagi bé!

Anònim ha dit...

Jeje, opinions vàries :-)

Esther, em sembla que m'has fet perdre les poques ganes que hagués tingut de llegir el Último catón. Tot i que no me l'hagués pas emportat...

Dan, ja devies ser tu el que em va recomanar el Taliesin, no? El Merlin no el tinc, en aquests casos sempre espero a comprar el segon a haver començat el primer, com a mínim. Perquè llavors, si no m'agrada... Tot i que no sé pas què dic, perquè aquests llibres sempre m'agraden. Sempre hi seré a temps, de comprar el Merlin, l'Arturo, el Pedragón i el Grial. Curiosament, quan fos qui fos que me'l va recomanar i vaig anar a comprar-lo, els tenien tots menys el Taliesin.

Pel cas del Silmarillion, doncs no ho sé, tinc ganes de llegir-me'l algun dia per poder opinar.

Laia, tenim gustos totalment oposats. Jo amb les noveles realistes no puc.

Però, ostres, la història interminable! És un gran llibre! A mi em va encantar. Reconec que el primer cop que vaig intentar llegir-lo no vaig poder amb ell, però tenia 9 o 10 anys, crec. Amb 11 el vaig acabar d'una llegida. I darrere, Momo.

La qüestió no era que ningú em recomanés cap llibre, perquè ja en tinc prou a la pila, em sembla a mi. Si de cas, es tractava de que algú em digués quin triaria entre tots els que hi ha a la pila i no estan descartats per curts.

Anònim ha dit...

Tens una bona tria de llibres nena, ja saps, tot es posar-s'hi, jo no sabria quin aconcellar-te :-P

Per cert, m'agrada aquest canvi, però tu no canviís eh!!!!!

Petonets!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

:-)

És que tenia ganes de canviar una miqueta :-)

Anònim ha dit...

Ostres, ostres, ostres!!! Canvi de look! Ja vas avisar que volies fer-ho, crec que t'ha quedat molt bé, però ara m'hauré d'acostumar a llegir a la part de la dreta... I has posat aquella frase de l'altre dia, m'encanta!

Ei, que encara no he llegit el post, m'he sentit impulsat a escriure això abans, ara el llegeixo a veure de què va...

Anònim ha dit...

Sí, em venia de gust fer un canvi :-) Quan les coses canvien, sempre es veuen... millors?

La frase anirà canviant. I no seran totes meves... Ja estic demanant permisos...

Anònim ha dit...

Llibres, llibres!! M'agrada el tema, i més m'agrada que a la llista estigui el Silmaríl·lion. Jo te'l recomano del tot, encara que és molt dens, i no et semblarà que és curt quan t'hi posis. És una mica heavy, però a mi em va encantar, era una època en la que estava molt malalt amb Tolkien, però.

Dels de l'Asensi jo et recomano el Catón, millor que l'altre. És com d'aventures, però seriós.

Però igualment, crec que amb els fantàstics disfrutaràs més, i en tens uns quants per triar. Tu és qui més en sap d'això, segur que no t'equivoques.

Anònim ha dit...

Sí, ja ho sé, XeXu, que el Silmarillion és una mica dens. Per això em fa por. Per això potser preferiria llegir-lo a casa, per si és massa dens... Tot i que encara no m'he decidit.

No crec que me n'emporti cap de l'Asensi. Però potser algun dia me'ls llegeixo. Veurem.

Segurament acabi fent pito, pito, a veure quin m'emporto.

Anònim ha dit...

Glups! Només dir (opinió i prou, eh?!) que el Silmarillion no, que prefereixo rellegir per enèssima vegada qualsevol part del senyor dels anells.

I que La historia interminable em va al·lucinar (me'l vaig llegir amb 30 anys, ja) i, encara més, molt més, Momo.

L'illa del dia abans, de l'Eco, no li desitjo ni al meu pitjor enemic. Crec que Baudolino seria igual...

Vas molt lluny, oi? Quina enveja...

Anònim ha dit...

Veig que això del Silmarillion genera controvèrsies... Per això el vull llegir, per poder opinar jo mateixa!!! I sabeu què? Que vaig a provar com funcionen les enquestes, a veure si van bé.

Sí, aquest matí m'he aixecat i plovia tant i llampegava i tronava, que he decidit quedar-me a casa. Total, ningú em trobarà a faltar a la feina, no hi ha ni Déu i fa dos dies que no veig a ningú (i ningú em veu a mi).

Sabeu? Entre tots dos m'heu agafat ganes de buscar La història interminable entre les caixes del sòtan (o Momo) i tornar a llegir-los, emportar-me'ls al viatge. Potser seria una bona idea...

Crec que estem d'acord amb Baudolino. Jo és que només recordo el pèndol i ja em ve son!

Enveja? Buf, la veritat és que ara mateix no en tinc gens de ganes :-( (ho sé, ho sé, sóc rara).

Anònim ha dit...

Jo quan tinc dubtes, sempre acabo fent el mateix, rellegint. Voto per Momo, descarat. És un llibre brutal.

Anònim ha dit...

Doncs hauré d'anar a donar una volta pel sòtan. Qui sap quina altra joia trobo?

Aclariment: amb 20 anys vaig canviar de casa i tots els llibres que havia llegit abans dels 20 van quedar en caixes. No les he obert mai, perquè no tinc lloc per posar-los, i a les caixes estan molt bé. Només que, de tant en tant, trobo a faltar algun llibre...

Anònim ha dit...

Jo amb el Sillmarillion no vaig poder. I això que Tolkien m'encanta. Avisada estàs.

Eldest està bé, em va agradar. Lògicament, queda penjat a l'espera del tercer volum. El tercer de les cròniques d'Idhun em va agradar més que el segon, si no recordo malament. Bon llibre per endur-se, sense gaires pretensions.

Les Fundacions, les tenia en tres volums de butxaca. Deuen ser encara en algun lloc... Recomanables. També hi pots afegir coses de Ray Bradbury, ja posats. En fi, ja ens faràs saber la selecció final.

Anònim ha dit...

Vale, quan l'hagi llegit, el Silmarillion, ja diré el què.

L'Eldest queda descartat, esperaré a tenir el tercer. I el tercer d'Idhun no el tinc, així que haurà d'esperar.

Les fundacions me les he llegit totes, però tinc ganes de llegir-les totes d'una tirada...