dijous, 2 d’octubre del 2008

El primer dia!

Hola, em dic Maia i fa mooooooooolt que la Llum no em deixa passar per aquí... Llum, Llumeta, que em deixes fer un post?

Ahir la Llum em va acompanyar a la seva primera classe del curs del centre cívic. Quins nervis, mare meva! Que està més nerviosa quan ha d'anar a classe que quan n'ha de fer una!!!

Una hora i deu minuts abans de que comencés la classe, va agafar una motxilla i va anar al lavabo a canviar-se. Va sortir d'allà amb la roba ja d'anar a classe, i una hora abans de començar la classe sortíem de la feina, en direcció al Centre Cívic.

Al cap d'un quart d'hora, passàvem per davant del Centre Cívic amb el cotxe. La Llum al.lucinava de la velocitat a la que havíem arribat. Però quedava el més complicat: aparcar!

A prop del Centre Cívic (a partir d'ara, CC, que he d'anar saltant per les lletres i em fa mandra!) és impossible aparcar. Així que la noia va anar directa cap a un CAP on (encara) no hi ha massa pisos construits, i al ser un CAP, hi sol haver una mica de moviment de gent.

Em pensava que li agafava un atac! Quan ja no podíem fer marxa enrere, de cop, ens trobem en un embús. 10 minuts parades al cotxe. Va estar a punt de fer-me sortir perquè anés a mirar què passava! Érem a un quart d'hora a peu del CC, i la Llum té localitzada una zona amb aparcament fàcil a mitja hora del CC, però... però estàvem tancades en un carrer amb direcció obligada a la dreta, en total, uns 300 metres... i estàvem parades!

De cop, tirem una mica, i ens posem just davant del CAP. Un home surt del CAP i va directe a un cotxe. La Llum remuga. Hi ha dos cotxes al davant que podrien aparcar abans que ella. Ai! I es mira el cotxe. Està força encaixonat i el cotxe és una mica més petit que el de la Llum.

- Mira, Maia, si no puc aparcar... potser millor, perquè aquí el cotxe no hi entra ni en somnis! I, a més, és a l'esquerra! I ja saps que jo mai aparco en línia, perquè tots els aparcaments que trobo són en bateria...

Però el primer cotxe no aparca. I el segon tampoc. I, de cop, tenim a la Llum havent d'aparcar en un lloc petit. Amb una cua de cotxes impressionant al darrere. I uns paletes al carrer que comencen a mirar.

I què fa la Llum? Doncs no sé com s'ho fa, però sempre, quan ha d'aparcar amb pressió, ho fa bé. Sí, senyora! A la primera i sense maniobra.

Sortim del cotxe. Agafa l'mp3 i la veig somriure.

- Per què somrius?
- Escolta, escolta! M'ha saltat sola, jo no l'he fet saltar!



Arribem aviat, i a la porta ens trobem algú. Algú que no és del curs, però que, és clar, sembla que visqui en aquell CC.

Paguem i comencem a mirar.

- Llum, estàs segura del que fas? Tota la gent que hi ha aquí té edat de ser la teva mare! Fins i tot alguna té edat de ser la teva àvia!
- Calla, calla! I jo que patia més per l'altre curs que no pas per aquest!

Quan és l'hora, arriba més gent jove. Però jo apostaria una de les meves antenes a que la Llum és la més jove, amb diferència. Potser alguna en té 30 pocs, però totes semblen més grans...

Arriba el professor i, quan comença a parlar, veig com la Llum somriu.

- Aquest fa el mateix que tu el primer dia que et poses davant d'un grup. Li falla la veu! Està nerviós!!! Ostres, com se li nota!

Però, al cap d'un moment, fa el que fa la Llum. Passada la vergonya inicial, comença a parlar del que li agrada, i comença a agafar confiança. I, al cap d'un moment, ja no es nota que la veu li tremola i ja sembla que tingui confiança en sí mateix.

I llavors els fan presentar. Jo em miro a la Llum. I al.lucino.

Sí, al.lucino!

No l'havia vist mai presentar-se a davant d'un grup. Però ella sempre m'havia dit que no podia. Que no. Que li costava un munt.

Però no és el que veig. Veig a una noia segura, segura de sí mateixa, parlant alt, sense cap vergonya.

- Maia! Ostres! No m'hi havia trobat mai! No m'ha costat gens, de presentar-me! On és, la vergonya? Maia, estic molt contenta!!!

Del curs no en diré res. Potser algun altre dia. O no :-) Em va agradar el que feien, sobretot perquè vaig riure de les postures de la Llum i dels seus moviments!!! Noooooooooooo! No em censuris, Llum!!!

Quan vam sortir, em va dir una cosa:

- Genial. Per què no he vingut abans? Ja tinc ganes de que torni a ser dimecres! Dimecres que ve suposo que ja començarem "de veritat", i tot i que l'escalfament em costarà, sé que m'anirà bé. Però la resta... la resta és genial! Per què no vaig començar abans?

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Benvinguda al fascinant món dels cursos als centres cívics! Clar que jo dimecres passat ja vaig fer campana, però bé, ja saps que tenia bones raons. Demà hauria d'anar al profe i dir-li: profe, profe, els dimecres no puc venir. Perdó, ja parlo de mi. Ja veig que això de l'edat dels alumnes no és sols per horari :p

Unknown ha dit...

Aix... que maleducada que sóc. Aquest post l'ha fet la Maia i jo parlant amb la Llum! Maia, encara et divertiries més veient-me a mi en un curs semblant no podent fer coses que senyores amb 30 anys més que jo fan sense problemes!

Anònim ha dit...

Fent campana? Molt mal fet, Tirai!!!

Ah! I cap problema! Tu parla amb qui vulguis! :-D

I bé, és el principi, ja veurem què fan les senyores grans que la Llum no pot fer...

Laia ha dit...

no m'arrisco a dir de què és el curs (perquè no ho sé) però n'intueixo alguna coseta... o si més no, deixo volar la imaginació!!! Doncs me n'alegro que les dues us ho passéssiu tan bé! De l'altre curset, la maia també en serà la cronista?? Que bé!!

Anònim ha dit...

No vas començar abans perquè el moment és ara :-) A passar-ho bé!

Llum ha dit...

Laia, el curs és exactament el que estàs pensant que és :-P La cronista de l'altre curs? Mmm.... Em pensaré si li deixo l'ordenador a la Maia! :-D

Ostres, gripaublau, no ho havia pensat d'aquesta manera. Trobo que tens raó. El moment és ara! :-D