dimecres, 19 de setembre del 2007

Què escolto?

L'altre dia vaig dir que les millores amb la bici es notaven molt més que les millores corrent. Bé, potser és que corrent havia de tornar a agafar el ritme que havia perdut durant l'estiu i per això res no em semblava una gran cosa.

Vaig començar, fa poc més de dues setmanes, corrent uns 5 quilòmetres. Des de llavors, vaig anar augmentant la velocitat, però sense augmentar el temps. Avui he corregut gairebé 6 quilòmetres, amb el mateix temps. Ja torno a estar gairebé com a principis d'estiu, amb un parell de setmanes. Ara ja només em queda augmentar una mica el temps, fins arribar a l'hora, i després seguir augmentant la velocitat.

Però, ai! Tinc el mateix problema que tenia el primer dia. Córrer damunt d'una cinta no és la cosa més divertida del món, i necessito algun estímul extern.

Tinc les teles, sí. Però recordo que entro al gimnàs a les 7 i en surto a les 8. I què fan a aquella hora? Doncs a tot arreu fan el mateix, les mateixes notícies, i les repeteixen com a mínim cada mitja hora. I això quan no fan un resum. Diria que avui he vist els gols del Madrid unes 10 vegades amb les tres teles que tenia a la vista, cosa que m'ha fet una gràcia... I si no són notícies, són els dibuixos del 33, que almenys, ja que hi ha dibuixos, podrien ser algun tipus de dibuix més divertit... Sempre penso que si anés al gimnàs a alguna altra hora, podria enganxar-me a alguna sèrie que fessin en algun lloc, i així no seria una completa inculta quan la conversa és sobre sèries de la tele. Però com que no és el cas...

Descartada la tele, queda la radio. Però tinc un petit problema, amb la radio. La meva es va espatllar (d'acord, em va caure...) I com que a casa ja tinc l'equip de música, a la feina l'escolto per internet, al cotxe tinc la del cotxe, i pel carrer tinc el reproductor d'mp3, vaig pensar que no em feia falta una radio nova. Al gimnàs tenen un parell o tres d'emissores que pots escoltar en comptes de la tele. Normalment escolto flaix fm. És que... és que el problema de les radios és el mateix: l'hora. No sé qui es va inventar aquests programes dels matins, que fan a totes les radios, i que és molt difícil (si no impossible) trobar una punyetera emissora en la que només hi facin música. A flaix fm com a mínim la música és adequada per córrer, però ningú em deslliura del temps i el trànsit. I de les brometes previsibles, que cada dia són les mateixes.

Així que sóc difícil: ni tele, ni radio. Em queden poques opcions. Una és escoltar música de l'mp3. Però el que té de bo la radio (quan no fan els programes del matí) és que van variant la música, però ens coneixem, i jo acabaria avorrint-me d'escoltar les mateixes cançons. D'acord, i que hi ha determinades cançons que no es poden escoltar quan corres, perquè llavors, en comptes de fer 6 quilòmetres, en faria 4...

No sé com m'ha vingut la idea. Que si podria mirar alguna sèrie de la tele. I alguna sèrie per la radio? No, crec que no m'agradaria. Però, i si intentés aprofitar el temps escoltant alguna cosa interessant? I llavors he pensat que podria provar d'escoltar algun audiollibre. Però... però... sóc una completa ignorant en el tema. Hi ha gaire oferta? Estan prou bé? Si jo tinc un llibre en mp3 que m'he tret de la màniga, el puc partir en trossets de més o menys una hora?

I ara estic pensant què puc escoltar. Quin llibre estaria bé? Alguna cosa que no fos massa avorrida... Algú té alguna idea? Algú sap com partir els mp3 en trossets petits? Necessito algun consell...

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Ui nena, ni idea de com fer-ho, pregunta a alguns dels informàtics que corren per aqui, com en Pep o l'Antoni a veure si ells et poden donar un cop de mà, tinc els enllaços als seus blocs penjats al meu :-)

Petonets de bona nit!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Jo surto de casa a l'hora que tu entres al gimnàs. I cada dia sintonitzo El Preludi, de Catalunya Música. I arribo a la fenya relaxat*, relaxat*, relaxat*...




*adormit, *adormit, *adormit... (però m'agrada!)

Anònim ha dit...

Jo em posaria l'mp3 i em faria un recopilatori de cançons canyeres que m'agradin!
D'audiollibres i temes tècnics no et puc ajudar gens...

Anònim ha dit...

Mira-ho pel cantó bo, demà a les teles podràs veure 10 vegades els gols del Barça. Millor, oi?

Jo de tu no escoltaria res que requereixi concentració, perquè pots prendre mal. Sí, ja ho sé, ets una dona i pots fer dues coses a l'hora, però si es posa interessant, prestaràs més atenció a l'explicació que a la cinta, i no ho he provat, però no ha de ser divertit posar un peu on no toca, i fotre's una planxada de les bones.

Però la música de l'mp3 la pots anar canviant, oi? No se la capacitat que tens, però en una hora et dóna per què? Per 50 cançons? Doncs cada vespre fas una bona selecció, i anar fent. Jo et puc subministrar alguna cosa si ho necessites...

Anònim ha dit...

hi ha un programa que es diu "mp3directcut" ... però t'aconsello no escoltar res ... mentre corres ... el millor que pots fer ... es penjar-te un mirall damunt la cinta i contemplar-te ... o millor encara ... dir-me on vas i et contemplaria un servidor ... salut

Anònim ha dit...

Però què és això????????? 5 comentaris i ningú em recomana cap llibre, que és del que es tractava?

Jo Mateixa, crec que amb la part informàtica me'n sortiré. Amb un parell de minuts de google en vaig tenir prou per veure que era molt senzill.

Zinc, jo també escolto Catalunya música de tant en tant, però la idea del gimnàs és que vull estar just el contrari de relaxada, relaxada, relaxada.

Terra, el problema és que és cada dia, i al final sé que em canso d'anar escoltant cançons. Necessito una mica de varietat i sé que no les canviaria cada dia i m'avorriria com una ostra, que és el que vull evitar.

Tens raó, XeXu, amb això del Barça :-) Però per la resta... el que em passa és que necessito alguna cosa que em requereixi concentració. Sinó, m'avorreixo. Necessito estímuls. I sé que si m'avorreixo ho acabaré deixant i no vull deixar-ho. Per això necessito alguna cosa per escoltar.

Pel que fa a això de posar el peu malament, no creguis, ja em fa por, ja. Sobretot perquè les teles estan molt amunt, i cada cop que miro la tele mig minut seguit penso que encara posaré el peu malament...

Gràcies, mossèn. De fet, aquesta pregunta de partir els mp3 era una mica retòrica, perquè ja havia vist ràpidament pel google que n'hi havia uns quants, d'aquests programes. Ara, això de mirar-me... quin avorriment!

Anònim ha dit...

Hola guapa, jo no en tinc ni idea de audiollibres, la veritat és que no m'atreuen, els llibres s'han de llegir. Jo faria el que t'han dit el Xexu i la Terra, agafa l'mp3 i ves variant de música. Quina capacitat tens? L'mp3 si que els pots partir, pots provar amb el programet que et diu el mossèn. Però que el vols partir perquè no et cap dins del mp3, o per escoltar-lo diversos dies?
Ui, quantes preguntes, jajaja
Jo quan vaig al gimnàs em dedico a mirar al meu revoltant i a pensar en tonteries meves...:P

Anònim ha dit...

Hola,
la veritat és que d'audiollibres n'he escoltat algun però en alemany, i no crec que això et resulti gaire útil.
Ara, si trobes alguna web per descarregar-te'n (segur que n'hi ha), te'n recomanaria alguna novel·la negra d'aquelles que fan que el temps corri, d'aquesta manera evitaràs relaxar-te massa, no?
Si en sé d'algun ja t'ho comentaré!

Anònim ha dit...

No he escoltat mai cap audiollibre ni res d'això, així que he xafardejat una mia per internet però res! Per descàrrega directa a tot arreu s'ha de pagar, així que si decideixes al final escoltar-ne algun et recomano que el busquis per bittorrent i coses així... Segur que el Silmarillion i tots aquells que volies endur-te de vacances no te'ls has llegit encara! Pots provar de trobar-los...

Sento no haver-te pogut ajudar gaire! una abraçada!

Anònim ha dit...

Sí, Boira, tens raó, els llibres s'han de llegir, però sóc conscient que hi ha molts llibres que no llegiré mai, i per provar... És que no em vull avorrir...

Vull partir-los en trossos per escoltar-ne un cada dia i així saber per on vaig. La capacitat del meu mp3 és petita, així que també m'ajuda.

I això de mirar al voltant i pensar tonteries ja ho faig, però cada dia al final avorreix...

Gràcies pel consell, Carme. La veritat és que estic en fase d'adquisició. Diria que començaré amb una novel.la de l'Stephen King, que és el que aconseguiré primer... Em sembla que no m'avorriré pas :-)

Laia, no penso pas pagar, pels audiollibres. Faltaria més! El dia que no hagi de pagar als lladres de l'SGAE per fer-me còpies de seguretat, em pensaré si els pago les coses. Mentrestant, tot el que no es pugui pagar, no es paga. I sí, vaig veure el Silmarillion. Està en procés d'adquisició, però em fa com cosa escoltar-lo, perquè el volia llegir. El que sí que tinc curiositat per escoltar és el Hobbit...