dilluns, 10 de setembre del 2007

La revisió - els resultats

El 24 de maig vaig fer una revisió mèdica a la feina. Ja deia jo que hauria d'estar molt malament perquè em trobessin alguna cosa, i si hagués estat molt malament, quan haguessin arribat els resultats, ja estaria morta...

Avui, quan he arribat a la feina, m'he trobat un sobre. I a dintre, els resultats de la revisió mèdica. Han trigat gairebé 4 mesos!


Si t'interessa saber si estic sana...




El problema és que estic preocupada. Sí, preocupada.

Vaig fer la revisió només per l'anàlisi de sang. Que ja podria anar al metge de capçalera i em faria els anàlisis igualment, però no sé per què, els vaig fer.

De la revisió normal, em diuen unes quantes coses. La primera, que tinc estigmatisme. Fa 11 anys que porto ulleres per estigmatisme i miopia. La segona, que m'ha augmentat la graduació de les ulleres. Uau! Això ja ho notava jo sense que ningú m'ho digués, i ho va corroborar l'oculista.

I que em sobren uns quants quilos. Uau! Comptant amb què estic al meu pes màxim de tota la meva vida, no crec que sigui cap secret. Jo intento lluitar contra la genètica, però últimament, en l'últim any, no me'n surto. La genètica em guanya, i encara que el meu pes és bastant inferior que el que em correspondria mirant tota la família del meu pare (a qui m'assemblo moltíssim), sóc conscient que és superior del que hauria de ser. Però carai, que avui una de les que vigilen al gimnàs m'ha vingut a dir que jo no fallava mai, que sempre venia, i que m'hi estava molta estona, que tenia molta força de voluntat. I els meus companys de feina em diuen sempre que he de menjar més. Però en fi, jo faig el que puc.

El problema és que a l'informe diu que he de fer dues coses: dieta de adelgazamiento i que he d'ensenyar l'analítica al metge de capçalera.

I aquí ja m'ha entrat la cagalera. El meu pare és diabètic. Una gran part de la família del meu pare és diabètica. Jo no he tingut mai problemes amb el sucre, però sé que ho he de controlar.

D'altra banda, ma mare ja fa anys que es medica pel colesterol.

He anat directament a la glucosa. 66 mg/dL. L'interval aconsellable és entre 65 i 105. M'he passat tot l'estiu sentint al meu pare valors de 150 en amunt. Quan vegi això, li agafarà alguna cosa. I ja sé que tindré la discusió de sempre: nena, has de menjar més, i no sé quantes coses més. Però coi, si pesés 50 quilos em podria dir alguna cosa, però que de ben alimentada ja ho estic! I sinó, només cal mirar-me...

Però el que em preocupa és el colesterol. 246 mg/dL. I em preocupa perquè no acostumo a menjar coses amb greix, sinó tot el contrari. I també em preocupa perquè conec a poques persones que facin més exercici que jo. I si així tinc aquest colesterol, és que alguna cosa no va bé. I coi, que no puc tenir el colesterol tan alt! Com a mínim, l'HDL és de 75 mg/dL. Això és bo? No en tinc ni idea. L'experta en això és ma mare. Jo mai havia tingut problemes amb el colesterol, mai m'havia sortit alt. Sempre dins dels límits, però aquest 246 sembla que és massa alt. Coi de google, per què m'hauré posat a buscar coses?

També tinc una altra cosa, que ni idea del que és. Diu que tinc nitrits a l'orina. Però jo d'aquestes coses no hi entenc. El google m'ha semblat dir que tinc alguna cosa com una infecció d'orina. Però una infecció d'orina fa 4 mesos, què vols que et digui... A no ser que sigui alguna altra cosa.

Hauré d'anar a veure el meu estimat metge de capçalera, veritat? Almenys des de que sap que dono classes al seu fill és més amable. Però, com a mínim, que se'm miri el colesterol i a veure si he de tornar a fer-me anàlisis. Segurament seria el més sensat, tornar a fer els anàlisis, a veure com estan.

Però coi, jo ja no sé què més he de fer. No puc fer més esport (bé, sí que puc, però també he de treballar, que em passo cada dia una hora al gimnàs) i no puc menjar més sa, que ja ho faig.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara et donen els resultats d'aquella revisió mèdica?? Quan he vist el títol pensava que era la següent, ja. Bé, això del colesterol també pot ser per genètica, no només per la dieta. Hi ha gent que li costa eliminar-lo, per algun defecte enzimàtic, per exemple, i llavors d'han de tractar més especificament. No dic que sigui això, perquè no en tinc ni idea, però si menges bé, i a la teva edat, és estrany que tinguis nivells alts. De totes maneres, si no vaig equivocat, 246 no és un valor tant desmesuradament alt, oi? A veure què et diu el metge.

Anònim ha dit...

Primer de tot quina barra en trigar tant en donar-te els resultats, a la feina quant ens fan les revisions mèdiques triguen menys d'un mes!!!!

Segon, la última revisió mèdica a mi tambe em van dir que tenia colesterol però en mi es normal, menjo masses porcades (fregits sobretot, però molt de tant en tant) i em van aconcellar que camines minim 2 hores al dia.... pensa que jo em paso més de 12 hores asseguda en una cadira al despatx.

Tu fas esport i camines oi??, doncs no entenc per que et dona valors tant alts, fas be de consultar-ho amb el metge, poder es genètic i et surt alterat per algun motiu que no te res a veure amb l'alimentació.

Amb això no et vull espantar eh, nomes que no ho deixis i t'ho facis mirar.

Un petonas dolç (encara que lo dolç engreixi) per que ets més xula que un 8, toma ya!!!!!

;-)

Anònim ha dit...

Hola lluna! No t'esveris, que ja sembles jo! Aquí el títol d'hipocondriaca el tinc jo, no me'l vulguis prendre, jajaja. No et preocupis massa per l'analítica, al mínim que surt ja et diuen que vagis al metge de capçalera per curar-se amb salut. Lo de la infecció d'orina és molt habitual, si no has arribat a tenir símptomes és que et va marxar igual que et va vindre, i en soc una experta, que en tinc cada dos per tres, jajaaj. Mira't això del colesterol, però com diu el Xexu i a vegades que és genètic, la meva germana fa molt esport, i és vegetariana, i als últims anàlisis també li va sortir.

Petons maca.

Anònim ha dit...

Lluna. Jo que tu aniria al metge (off course) però res de patir. Tens un valor alt, però no tremendament alt (jo el tinc mes alt, per exemple).
Ara deixa'mmarcar-me un farol i posar-te un enllaç. Es que fa temps en vaig parlar del colesterol. :-)

http://centpeus.blogspot.com/2006/11/maltractat-colesterol.html

Tu tranqui!

Anònim ha dit...

Això de la dieta és més complicat del què sembla. La meva germana és dietista (diplomada, no de les de curset de dos mesos) i ens fot molt la tabarra i, això que a casa meva ja mengem sa i fem esport.

Hi ha dietes específiques que no serveixen per augmentar pes sinó per prevenir o millorar defenses...

Però tu no et preocupis, que no serà res! :)

Anònim ha dit...

Uala! Quants de comentaris en poquetes hores! Què passa, que aquí tothom està de pont, com tots els meus companys de feina? I jo aquí, dinant a davant de l'ordenador... Això no pot ser bo per la salut!

Sí, XeXu, me'ls donen ara. Jo ja pensava que no arribarien, que s'havien perdut pel camí. I jo no tinc idea d'això del colesterol, la que en sap és ma mare. Però per internet posen que 246 és alt risc o alguna cosa per l'estil.

Jo Mateixa, jo gairebé mai menjo porcades. Com et pots imaginar (i no he parlat de la iaia), a casa es mengen verduretes i coses a la planxa, que no està el pati com per menjar gaires porcades, ni per una banda ni per l'altra. I jo faig esport i camino, i quan dono classe m'han dit algun cop (algú que coneixia) que parés quieta, que només faig que anar d'una banda a l'altra a tot drap, assenyalant la pissarra per aquí i per allà. Vull dir que moure'm, em moc.

D'acord, Boira, tu tens el títol d'hipocondríaca, però jo déu n'hi do... Bé, no vaig mai al metge, però de la mateixa manera que a tu t'ho va encomanar ta mare, a mi m'ho ha encomanat el meu pare... Ara, això de la teva germana és com per no creure-s'ho! És ben bé que el món està mal repartit!

Dan, ja aniré al metge. No em fa massa gràcia, però en fi, com que li "guardo" el nen petit un dia a la tarda, mentre ell és a la consulta, i després el ve a buscar, suposo que no serà tan borde com amb la resta de la gent... I sabia que n'havies parlat, però em feia mandra buscar-ho... Jo no penso fer testament, només per tenir el colesterol alt, eh! Però has de reconéixer que si ja faig una dieta anti-colesterol (perquè és el que hi ha a casa) i faig exercici, no hauria de superar el límit, i això és el que em preocupa.

Això espero, que no sigui res, Anna! Ara, això de tenir una germana dietista... buf, quin estress, no? I dietes per augmentar de pes? Lluny! Aquestes ben lluny! ;-)

Anònim ha dit...

M'ha agradat aquest "segueix"... És ben original :D

Si fas una bona dieta i a sobre vas al gimnàs i has tornat a agafar la bicicleta ja vas bé...

I pel mateix motiu que ja fa quatre mesos que te la van fer (déu n'hi do...)i allò de la infecció ja no hi deu ser, potser el nivell actual que tens de colesterol ha baixat...

Una abraçada i tranquil·la que no serà res!

Anònim ha dit...

has provat amb uns ous ferrats amb xistorra i una cerveseta...potser no arreglen res però estan boníssims!

Anònim ha dit...

Ensenya-li l'analítica al metge a veure què opina, però no t'hi amoinis tampoc!
Apart de caminar i no menjar greixos saturats diuen que el Danacol va molt bé pel colesterol...

Si vols aprimar-te una miqueta vine una temporadeta a treballar amb mi! Jajaja Tinc estrés, dino a l'hora de berenar, llavors no tinc gaire gana per sopar... No, no t'ho aconsello..segueix menjant sa nena.

Anònim ha dit...

Laia, és que el segueix, si es fa, es fa bé :-) Jo li he dit a ma mare que volia anar al metge perquè em tornessin a fer anàlisis, i ma mare s'hi ha negat en rodó!!! No sé què deia de prendre pastilles i no sé què més. Fins que no l'he convençut que jo l'únic que volia era fer un altre anàlisi per veure si el resultat era el mateix o que aquell dia havia fet algun excès el dia anterior, era impossible fer-la entrar en raó!

Clint, molt bona. Però a aquestes hores??????? A aquestes hores jo no puc pas menjar això! M'he menjat un plat de patata i ceba i un préssec, per sopar, com acostumo a fer normalment... Com veus, tot colesterol...

Terra, això faré: anar a preguntar al senyor metge... I la veritat és que, bé, esmorzo a les 6 del matí, dino al migdia i al vespre no acostumo a tenir gana, així que si em fan fer règim, no sé pas què em trauran...

Anònim ha dit...

fa uns anys que ja "passo" de fer-me revisions ... sempre troben una cosa o altra !!! ... curiós, però cert ... salut

Anònim ha dit...

Doncs llavors tranquila, a veure que diu el metge, ok?

Un petonas bonica!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Home, mossèn, però és que jo, almenys, el sucre me l'he d'anar controlant. I ja que em controlen el sucre...

Tranquil.la, Jo Mateixa, que quan tingui els resultats dels anàlisis, ja ho explicaré...