dilluns, 30 de juliol del 2007

L'oculista

Informe número tots els dits de tots els dits:

Els humans tenen una cosa que es diu oculista, o alguna cosa similar. La Lluna diu que miren si t'hi veus bé, i si no t'hi veus bé, et fan posar ulleres.

La Lluna diu que no s'hi veu bé, i m'ho ha ensenyat a través de dues imatges de la wikipedia (crec que us hauria d'enviar la wikipedia completa i tindríeu informes per uns quants anys. Ella diu que quan una persona normal hi veu això:



ella veu:



A més, diu que la imatge està molt ben feta, és exactament el que veu. I que, per això, a vegades porta ulleres. De fet, diu que veient la imatge, s'ha adonat que sempre veu com a la imatge de baix i que potser millor que vagi pel carrer amb les ulleres...

El lloc on hi havia l'oculista era molt fosc. No sé per què. La dona va fer-li posar les ulleres i li va començar a fer llegir lletres i números. Sincerament, i ara que no em sent, aquesta noia hauria d'anar altre cop a l'escola, perquè en fallava la meitat.

Diu la Lluna que s'ha de canviar les ulleres. I que s'hi deixarà el sou. Però que es farà unes ulleres de sol noves, que les que té ja fa uns quants anys que les té. Diu que si s'ha de gastar 100 euros en els vidres com l'altra vegada, doncs prefereix gastar-se'n unes miques més i tenir ulleres noves i dues per canviar. Però si amb aquestes ulleres ja no s'hi veu bé, per què les vol?

Però l'oculista té raó: ara que he vist les imatges aquestes, crec que la Lluna ha de portar les ulleres normalment. Deia l'oculista que si vol veure el que hi ha a l'altra banda del carrer, millor que se les posi sovint.

Em vaig divertir molt, a l'oculista. Ella intentava mirar-li no sé què amb una llum blava, i la Lluna no es deixava. Va acabar l'infermera aguantant-li el cap perquè no el mogués, i l'oculista obrint-li l'ull amb les mans, perquè no el tanqués. Realment graciós. Jo reia, però la mare de la Lluna no es podia aguantar el riure, cada cop que l'oculista li deia: "Si t'escapes, no ens trobarem".

Diu la wikipedia que això és hereditari. Crec que s'han de mirar això de l'herència, perquè la Lluna els està trencant tots els esquemes. A la família de sa mare no hi ha ningú que tingui ni tan sols una mica de miopia. A la família del seu pare, hi ha una sola persona en tota la família, d'aquells que porten ulleres des que tenien 4 o 5 anys. Ella en porta (quan li dóna la gana) des dels 17.

Ara està llegint no sé què que diu que ha trobat interessant sobre una cosa dita pleitropia o alguna cosa per l'estil, i sobre la relació que hi ha entre el quocient intel.lectual i la miopia. M'hi jugo el que sigui a que utilitza això en alguna conversa algun dia, quan ningú s'ho imagini, sobretot el que la fa riure ara, no sé què sobre que la correlació no implica causa. Quan ho entengui, passo un altre informe.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Senyoreta LLuna que t'he de dir que no t'hagi dit l'oculista, ta mare o la Maia????

Apaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ja et val, fes servir les ulleres, segur que tens pinta de intelectual, ja ho fan això les ulleres, però el més important es que vegis la imatge de dalt i no la d'abaix, ok??

Cuidate bonica, un petonas ben gran!!!!!!

Anònim ha dit...

Jo hi vaig cada any a la revisió de l'oculista i per sort no tinc res ^^ Ara, veig com tu o pitjor si em poso les ulleres de ma mare...

L'any passat em van posar unes gotes per dilatar nosequè i no hi vaig veure clar fins la nit... Sort que no anava sola, sinó em foto de cap pel carrer!

Bé, segur que et queden molt bé les ulleres! Un petonet!!

Anònim ha dit...

Saps què passa? Que quan em van posar les ulleres, tenia poca graduació i em van aconsellar que no les portés pel carrer, perquè llavors m'augmentaria i aquestes coses. I ja em vaig acostumar a no portar-les pel carrer, i a posar-me-les i treure-me-les segons l'estona. I ara se'm fa com estrany portar-les pel carrer, o per casa. No ho sé, és el costum.

Home, Laia, si et posessis les meves ulleres no crec que veiessis res, tampoc!

Anònim ha dit...

Pobre Maia! Amb quines coses s'ha de trobar. Amb raó no s'hi aclara gaire... En fi, tot el que s'arregli amb unes boniques ulleres no és res!

Anònim ha dit...

I pretens que aquesta explicació sigui una excusa oi???....no cola nena, no cola :-P

Petonsssssssssssssssssss :-)

Anònim ha dit...

Lluna, de miop a miop... No veig res clar.

Anònim ha dit...

Jordi Jordi, la pobre Maia està curada d'espants, cap problema...

Jo Mateixa, seré bona nena i portaré les ulleres pel carrer...

Yeral, ni tan sols veus clara la primera foto?