dilluns, 23 de juny del 2008

Quan no se'n sap, no se'n sap!

Diuen que, a vegades, ens cal perdre unes quantes coses per recomençar. O sigui, que jo tinc una cosa que m'estimo molt, i pel que sigui, la perdo. Em sap molt de greu. Però lluito, i lluito, per intentar aconseguir alguna cosa que la substitueixi. I, temps després, estic més contenta d'allò que l'ha substituit que no pas del que tenia al principi.

Com ja vaig dir, vaig començar a modificar una plantilla. En comptes de fer-ho a pèl, com sempre havia fet, i arriscant-me a que algú entrés al blog i li fes un mal d'ulls horrible, vaig crear un altre blog i vaig començar a modificar la plantilla allà, a estones.

Quan la tingui feta, canviaré la plantilla i llestos. Cap problema!

Però ai...

Ara acabo de canviar la plantilla. I què he fet? Doncs que no he guardat còpia de l'antiga. Per què? Doncs perquè la nova ja m'agradava.

I quan m'ha dit que perdria uns quants gadgets què he fet? Doncs he pensat que ja no hi perdria res, que els podria recuperar.

Resultat:

He intentat entrar al blog, i em dóna un error d'aquests xungos.

He intentat tornar enrere la plantilla i em segueix donant l'error d'aquests xungos.

He intentat posar-hi una nova plantilla de les que hi ha per defecte i... a veure qui ho endevina? Exacte! Em segueix donant un error d'aquests xungos!

Però això no és el pitjor.

El pitjor és que he perdut els enllaços de la dreta, els que sortien aleatòriament. Per sort, algú em va demanar com ho feia i li vaig enviar per mail fa uns mesos. Encara dec conservar el mail, i sinó, doncs li podré preguntar. Diuen que els favors sempre tornen, no?

Però el pitjor no és això. Puc tornar a programar els enllaços aleatoris, encara que no ho pogués recuperar i que la Boira ja no ho fes servir (que ho fa). I els enllaços, doncs em puc deixar algú, però sempre me n'acabaré recordant.

No, el pitjor de tot és que he perdut moltíssimes coses més.

Crec que la que em sap més greu són les frases. Un any de frases recollides dels altres blogs i del meu. I on ha anat a parar? Al meu mal cap que ha clicat al botó sense pensar-s'ho dues vegades.

Però vull ser optimista. Com deia al principi, de totes les coses se n'ha de treure alguna cosa bona. Recuperaré alguna frase, algun dia. Moltes coses no les recuperaré, però... però a vegades, perdent coses, encara en venen de millors.

Ho sé, ho sé. És un post que només es podrà llegir per rss, almenys fins que sigui capaç de treure l'error xungo del blogger. Però espero que, aviat, es tornarà a veure bé. Tot i que no sé com serà la plantilla...

Serà sant Joan que es venja de mi perquè no m'agraden els petards?


Actualització (19:38): He trobat la manera de que es pugui veure el blog sense l'error xungo. Una plantilla molt lletja, per cert. De les del blogger antic, si algú ho recorda... Ara he d'anar a posar a dormir a la iaia... Això vol dir que la plantilla es quedarà així... fins que la pugui arreglar, o fins que sàpiga com posar una plantilla nova sense l'error dels nassos. D'acord, el tinc mig controlat. Eren les fotos del National Geographic, però no me les deixa treure!!!

10 comentaris:

Carquinyol ha dit...

és la regla número u de la informàtica... mai esborris les còpies de seguretat, i si pots tenir més d'una millor !!

en fi, amb temps i feina segur que ho deixes tot força bonic de nou i ja aniràs recuperant coses poc a poc.

PS: A mi aquest cap de setmana un parell de còpies de seguretat m'han salvat d'una molt grossa !!

Llum ha dit...

Ho sé, Carquinyol, ho sé! El problema és que tinc la plantilla que funciona al blog "de prova" i ja comptava amb aquesta! i... doncs res, que hi ha una plantilla que funciona al blog de prova i al nou em dóna error!!!

Laia ha dit...

hehehe... jo també vaig perdre la primera plantilla i... tens raó, la d'ara m'agrada molt més! I també vaig treballar amb un bloc paral·lel tancat, perquè la posta a punt i la presentació fos més OOOOOOOOOOOOH :P

I ostres! També em vaig quedar sense enllaços... Potser me'n deixo algun ara, no ho sé, però tot acaba tornant al seu lloc.

Sí que és una putada això de les frases, però tinc una idea... escriu molts posts i podrem deixar-te molts comentaris, i així podràs tenir moltes frases genials que se'ns passin pel cap i t'anem deixant per aquí ^^

Volem el porquet groc voltant per aquí, per cert! ;-)

Llum ha dit...

Ai, Laia, és que he trobat el problema i no sé com resoldre'l! :-(

Tinc un gadget amb la foto del National Geographic. Si intento esborrar-lo, em dóna error. Si el moc, em dóna error, si intento fer-li algo, em dóna error :-( Tot em dóna error!

I si treballo amb la plantilla antiga cap problema... però si treballo amb la nova em dóna error per culpa de la foto. Però no em deixa treure-la!!! Buf :-(

Llum ha dit...

Ho deixo amb el model clàssic, no sé si esperant que s'arregli sol :-(

Tinc l'esperança, almenys, que fent una còpia de seguretat hagués tingut el mateix problema: el problema és del blogger, que té un error amb el gadget del National Geographic. I és el bucle de dalt, el peix que es mossega la cua. Quan em deixi esborrar-lo, hi posaré la plantilla a mig fer... I prometo que:

1. Mai més tornaré a fer proves en un altre blog. Directament al blog que tingui, i va que xuta!

2. La foto del National Geographic li posarà sa mare, perquè jo no hi torno!!!

Sergi ha dit...

Mira, jo sóc tan cutre, que totes les frases que vaig posant al blog, me les apunto en un document, i les tinc totes guardades. D'acord que és una solució molt primitiva, i que jo no ho tinc posat com tu, de manera aleatòria ni res de tot això que no sé posar. Però bé, estic segur que trobaràs la manera de recuperar-ho tot, segur que hi ha alguna còpia. No sé, has provat amb el Google Desktop?

Llum ha dit...

No és tan senzill, XeXu. Jo ho tenia com un gadget. Havia afegit un element, que era per posar-hi html, i totes les frases eren un petit programet en Javascript. El problema és que... és que he perdut el programet. No esperava perdre-les mai, i com totes les coses del blog, estava sense cap còpia de seguretat... D'aquí a una estona miraré a veure si se m'ha arreglat el que s'ha d'arreglar per treure aquesta plantilla...

Anònim ha dit...

Hola! Quina ràbia que ha de fer, tanta feina desapareixent en un tres i no res. No tens unes quantes coses que puguis recuperar del bloc vell? Tanmateix si vas retocant el que tens segur que al final et torna a sortir tot ben maco, i mentrestant com a mínim podem seguir gaudint del contingut :-)

Llum ha dit...

Gràcies, gripaublau!

Bé, he d'arreglar això del National Geographic, i llavors li posaré l'altra plantilla així, sense acabar. És que això tan negre...

Llum ha dit...

Ostres, que burra!!!

Però si bona part de les frases les tinc a quanelsolespon!!! Ostres! I el porquet! I... i un munt de coses!

Oh!!! Si em va anar bé i tot canviar de blog! :-P