dimarts, 18 de març del 2008

Dels creadors de...

Dels creadors de "els Reis t'han portat una cartera" arriba "el tortell de Ram!"

Que ja em perdonarà la meva padrina, però amb 29 anys que tinc MAI m'havia regalat tortell. Però mai vol dir MAI. I ara resulta que... resulta que, com que hi ha un nen petit, de qui també és padrina, i com que a ell, que té 5 anys, cada any li ha regalat tortell, ara es sent avergonyida, i jo, que no he reclamat mai cap tortell i que tampoc li he retret que li regali al nen... ara jo, amb 29 anys, rebo el primer tortell de la meva vida!

Però he dit que era dels creadors de "els Reis t'han portat una cartera", així que el tortell no són diners, com en moltes cases. Tampoc és roba, que vindria ser el tradicional de regalar els padrins als seus fillols. Però, és clar, a les Espanyes, això no es deu estilar.

A les espanyes s'estila regalar... una agenda! Sí, sí, una agenda d'aquestes que tenen anelles, i un recanvi de paper que s'ha de posar cada any.

I ara dic jo: què coi foto jo amb una agenda?

A l'era de l'informàtica, quan fa anys que no he vist ningú amb cap agenda, quan jo pel carrer vaig amb una llibreteta petita i feta caldo (que ells no han vist, no fos cas que algú es pensés que han tret la idea d'aquí!), i que les úniques agendes que es veuen són aquelles petitones que fan el mateix que la meva llibreta... Em regalen una super-mega agenda. De pell. No, que si diners ja se n'han gastat, que l'agenda és tan gran que contè més pell que tot el meu armari junt. I que mira que em vaig comprar un bolso gros perquè m'hi cabessin els llibres que llegeixo, sobretot quan vaig a la gran ciutat. Però tinc els meus dubtes que el que m'han regalat hi quebi.

Qui va amb una agenda d'aquestes dimensions? Ni que fos una gran advocada o alguna cosa per l'estil. Ai, no, calla, que en aquest cas l'agenda es quedaria al despatx i seguiria anant com ara.

I és que a qui se li acudeix regalar una agenda? Si la regales a algú com jo, que no n'ha fet servir mai, després de gairebé 30 anys no sé si esperen que canvii i comenci a fer servir una agenda! Que si tinc l'agenda del google i perquè la poso que m'envii mails, perquè sinó no la miraria mai! Però és que si usés normalment agenda... per què me n'haurien de regalar una? Ja en tinc una, no?

Mare meva, quina forma més idiota de llançar els calers.

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Va, et dono una idea, encara que el vegis un regal del tot absurd. Ja sé que tens un blog, i una agenda del google i un twitter i mil coses més, però per que no l'utilitzes, més que per escriure el que hauràs de fer, per apuntar les coses que ja has fet? Jo vaig tenir agenda molts anys, però no recordava mai apuntar els compromisos que tenia, ja em venien sols al cap (èpoques en que tenia més memòria que ara...). En canvi, sempre que quedava amb algú o feia alguna cosa, m'ho apuntava a l'agenda perquè en quedés constància. M'agradava apuntar les coses que ja havien passat.

O mira, per exemple, et pot servir per fer el seguiment del que sigui. Estic pensant ara, en relació a posts anteriors teus, que potser ja ho fas, però si no, pots anar apuntant l'estona que corres cara cop, i els quilòmetres que has fet, o els paràmetres que tu creguis.

Són idees, ja veus, a mi encara hi ha coses que m'agrada apuntar en paper. Si et serveix d'alguna cosa, bé. I si no, doncs farà bonic a l'escriptori.

Llum ha dit...

Gràcies, XeXu, però arribes tard...

Resulta que l'agenda del google la faig servir des de fa uns mesos per això. Hi vaig apuntant les cosetes que faig. Precisament el que dius tu: amb qui quedo, on he anat... També hi apunto el temps que corro i aquestes coses. De fet, això també ho apunto en un document que tinc al google docs (el dia que el google es mori, què faré????????)

La gràcia és que posar-ho electrònicament és molt millor, perquè permet buscar quan vas fer una cosa sense haver de passar pàgines. A més, com que està a internet, hi tinc accès des d'un munt de llocs, i no he de portar res a sobre. I si no tinc accès a internet durant unes hores, o uns dies, tinc la llibreteta (petita!!!)

Per això deia que a l'era de l'informàtica, una agenda de paper és una mica una xorrada.

Llum ha dit...

Ah, sí! I em deixava que si ho tinc electrònicament puc fer gràfics que em permeten fer un seguiment visual i molt més ràpid...

Unknown ha dit...

Uau! Amb gràfics i tot! I això d'apuntar a l'agenda del google les coses que faig cada dia no ho havia pensat, però és una gran idea! Confesso que tinc una agenda en paper que porto a sobre, però no la faig servir gaire. Ens la donen cada any a la feina a principis d'any. no sé, ja només falta tenir una pda i ja està les agendes en paper mortes! I què faran els pobres fabricants d'agendes en paper, eh?

Llum ha dit...

Home, Tirai, ja que sé fer els gràfics per la feina, aprofito :-)

Jo havia tingut agendes de paper, però mai les feia servir. Ni tan sols quan anava al cole. M'apuntava els deures a la llibreta, i com que cada dia obria totes les llibretes...

Els fabricants d'agendes de paper? Renovar-se, no? :-)