dissabte, 4 de febrer del 2006

Septimus



Aquest és un llibre màgic, i mai més ben dit.

Septimus és el setè fill de Silas Heap, que a la vegada era el setè fill dels seus pares. Per què és important, això? Doncs perquè, pels mags, el setè fill del setè fill té poders especials. A més, Septimus està predestinat a salvar el món d'un dolent molt dolent, que és Dom Daniel.

Però Septimus mor el dia que acaba de néixer (realment mor?) i aquell dia el seu pare troba una nena acabada de néixer (qui és la nena realment?)

És un llibre ple de màgia (això ja ho he dit). Ple de mags amb els ulls verds i de bruixes d'ulls blaus. La resta de gent tenen els ulls foscos.

Un llibre ple de contes. Una nena que sempre ha somiat ser princesa, que juga amb una amiga a que la seva mare les va abandonar de petites i realment són princeses. Una nena que no s'assembla a cap dels seus germans. Una nena que vol ser maga, com els seus germans. Però és diferent. Fins que descobreix la veritat...

Un nen que ha viscut una infància molt dolenta fins que és "raptat" per uns mags i un fantasma. Un nen que mica a mica va veient que té poders màgics. Un nen... que em recorda a en Harry Potter.

Uns dolents molt dolents que van matar a la reina. I un mag dolent que s'ha deixat agafar per l'obscuritat.

Un servei de correus on els missatges són enviats per rates que reciten els missatges.

Uns animals fantàstics, que parlen.

Passadissos secrets.

Fantasmes que només poden veure els bons. I algun fantasma que s'ho passa molt bé fent-li la vida impossible a en Dom Daniel.

Una maga extraordinària una mica especial.

I fantasia. Molta fantasia.

El recomano a tots els nens (de totes les edats, inclús els que sou com jo o més grans, només cal somiar). La veritat és que, un cop acabat, m'he quedat amb les ganes de tornar al principi i rellegir-lo.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

provant, provant... Funcionen els comentaris?

Anònim ha dit...

Sí que ja funcionen els comentaris. Ahir em vaig passar unes quantes estones intentant esbrinar què era el que funcionava malament, si és que ja m'havien fitxat per parlar sobre mahoma o era que els de Blogger tampoc no eren immunes als errors. He hagut de refer un post perquè semblava que s'havia penjat bé però després va desaparèixer, i alguns comentaris igual. Ah, i ni se t'acudeixi esborrar aquest comentari ;-)

Anònim ha dit...

Ahir l'imma va deixar un comentari. Jo el vaig contestar. Li vaig donar a enviar i quan me'n vaig adonar... ja no hi havia ni el seu comentari ni el meu! Desapareguts. Ara acabo de publicar un post i està "desaparegut". I com que m'han avisat que no funcionaven els comentaris, he anat a mirar-ho i ens alguns posts no em deixa :-(

En fi, què hi farem. Paciència!