dimecres, 23 d’abril del 2008

23 d'abril

Avui és un dia molt important. Tothom ho sap. No cal que ho recordi a ningú. Avui, precisament avui, 23 d'abril, és el dia que es cel.lebra que l'Aragorn va ser coronat com a rei Elèssar.

És per aquesta raó que, a l'hora que es publicarà aquest post, jo estaré entrant a la Rambla de la ciutat, per anar a cel.lebrar que avui és un gran dia. I per donar les gràcies al gran Aragorn per haver escollit aquest dia per la coronació.

Bé, de fet, a qui vull donar les gràcies és al gran Peter Jackson, perquè gràcies a ell s'ha posat de moda una cosa que a mi m'agrada, i que sense ell (no ens enganyem, sense ell no s'hauria de posat de moda...) avui no tindria ganes d'anar a la rambla a cel.lebrar la coronació de l'Aragorn, perquè em sentiria molt sola entre tota la gent que no sabria de què parlo.

Perquè sí, perquè cada any repeteixo el mateix, però tinc ganes de tornar-ho a repetir. No va ser fins que vaig anar a la universitat i vaig freqüentar una rambla que no era la de sempre, que vaig descobrir que hi havia parades on no es venien només els best-sellers de torn.

Però vaig tornar. Durant un parell d'anys vaig anar a la rambla, intentant comprar algun llibre, i no sé si en vaig comprar cap, perquè hi ha determinats llibres que no m'interessen.

Després va aparèixer en Peter Jackson. I les llibreries, biblioteques, i altres llocs amb llibres es van omplir de llibres similars al mític. Llavors em va començar a agradar anar a la rambla el dia de la coronació de l'Aragorn. Si fins i tot podia triar!

Més tard vaig veure que la qualitat d'alguns d'aquests llibres deixava bastant que desitjar. Però prefereixo llegir un llibre dolent d'aquests que un llibre bo d'alguna cosa que no m'interessi. Radical? Sí, i què? Fa anys que sé que sóc així, i què? A qui no li agradi, doncs el món està ple de gent. Jo no penso canviar.

Bé, potser sí. Aquest any compraré un best seller. No ho puc evitar. Estic farta de sentir-ne la propaganda per la radio. I sé d'algú a qui li agradarà moltíssim, aquest llibre. És clar que aquest no em costarà gens de trobar :-) I també, és clar, que dubto molt (i molt) que jo el llegeixi...

I ara ja sóc a la rambla. Sota el solet de primavera. En una hora que no hi ha gaire gent. Cel.lebrant, és clar, la coronació de l'Aragorn!

5 comentaris:

Unknown ha dit...

El dia de la coronació d'Aragorn? És clar, és que algú en dubta?
Pobra de tu que canviïs!
Ah! Estic llegint un llibre per recomanació teva (aquell que es va llegir ma mare).

Unknown ha dit...

Prova!

Llum ha dit...

:-) Era per si algú encara no ho sabia, això de la coronació de l'Aragorn :-)

T'agrada, el llibre? A mi em va agradar molt! I a la teva mare? Suposo que si tu el llegeixes ara és que a ella també li va agradar!

Ah! Molt maca la foto del perfil :-D

Sergi ha dit...

Ostres, i jo sense recordar-me'n, és que sempre em passa igual. Sort de tu que em recordes les efemèrides. Però no va ser Aragorn qui va matar el drac, oi? Smaug el va matar un arquer (Bardo?), amic de Thorin i la seva trepa, no?

Llum ha dit...

:-)

Jo perquè tinc un calendari que m'avisa :-)

Ai! Ja he explicat el meu secret...

No, l'Aragorn no va matar a l'Smaug! No em barregis històries, tu, ara! Que ja sabem que les coneixes molt bé, que no les barrejaries!!!