dimarts, 18 de juliol del 2006

Nena, tu vas néixer per fatxa!

Primera hora del matí. La mama de la Llum i la Llum estan esmorzant a la cuina. La Llum ha posat la tele, per veure les notícies del matí. Parlen d'un aniversari. La mama de la Llum ho sent i li diu:

- Nena, ja podrien haver triat un altre dia.

Aquí faig un parèntesis: a mi només em pot dir nena ma mare i la mare de ma mare. Abans m'ho podia dir l'avi. Si m'ho diu algú altre, em puc mosquejar...

La Llum somriu. Aquesta conversa ja l'ha tinguda. La va tenir fa molt de temps. Però sembla que la mama de la Llum no se'n recorda.

- Recordes el dia aquell que...?
- És clar que me'n recordo!
- També va ser un 18 de juliol.

La mama de la Llum es mira a la Llum. Es posa a riure i li deixa anar un:

- Nena, tu vas néixer per fatxa!

La Llum recorda aquell primer 18 de juliol. Va arribar a casa uns dies abans i li va dir a la mama de la Llum que ja tenia data, que era el 18 de juliol.

- Nena, ja podrien haver triat un altre dia.
- Eh?
- Sí, dona, el dieciocho de julio!

Ah, és clar! És que és molt diferent dir 18 de juliol que 18 de julio. Així escrit, només hi ha una "l" de diferència, però són dues coses completament diferents.

Aquell dia, la mama de la Llum li va dir a la Llum:

- El 18 de juliol serà un dia que recordaràs tota la teva vida.

I la Llum se la va mirar, i va pensar que no es recordaria que fos el 18 de juliol. Fins que fa pocs dies algú li va dir a la Llum:

- Serà el 18 de juliol.

I la Llum es va posar a riure. Va riure pel 18 de juliol, no pel 18 de julio. Però la persona que li va dir es va pensar que reia pel 18 de julio. Realment, la mama de la Llum tenia raó i la Llum, uns anys més tard, es recorda d'aquell 18 de juliol. Potser es recorda que era un 18 de juliol perquè coincidia amb el 18 de julio. Potser sí. Però ella es recorda del 18 de juliol.

I avui, 18 de juliol, ja hi tornem a ser. La Llum ha tornat a tenir un dia important. Fa memòria i, de dates així importants, recorda l'altre 18 de juliol i prou. Bé, sí que n'hi ha hagut més, però en aquest camp, la data és el 18 de juliol. Una casualitat. Una coincidència. Però és que amb la de dies que té l'any, que les dues coses més importants en aquest camp hagin anat a caure en 18 de juliol... i que la Llum no n'hagi triat cap...

Durant el dia li ha vingut una idea al cap. I si...? Què passaria si el 18 de juliol de l'any que ve també fos especial?

La Llum somriu. No pot ser que hi hagi tantes casualitats, i amb la de dies que té l'any, això seria impossible.

I ara perdonareu a la Llum, que se'n va a cel.lebrar que tot ha sortit bé, i que és divuit de juliol, que no dieciocho de julio.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats per aquest 18 de julioLLLLLLLLL :-)

Anònim ha dit...

enhorabona pel 18 de juliol, doncs (suposo!)

i, si et sóc sincer, m'ha ballat una micota el cap amb el divuit de juliol dieciocho de julio! :)

Anònim ha dit...

Gràcies, solarist. Ja saps que aquest 18 de juliol era bastant important. I gràcies també per passar-te per aquest trosset de cibermon.

Gràcies, maiagust. Sí, és una cosa bona.