dilluns, 27 de març del 2006

Canvi d'hora?

Sona el despertador. Què passa? I la radio? Per què no ha sonat primer la radio?

Obro els ulls. Normalment no veig gaire nítidament les coses que estan a més d'un metre de mi, i menys si són números petits o la broca del rellotge.

Miro primer la radio despertador (té els números més grossos). La radio marca les 4:03. Que què? Com pot ser que siguin les 4:03? Si jo ahir (avui) al vespre vaig canviar l'hora...

Faig un esforç i em miro el despertador analògic. Les broques semblen indicar que són poc més de les 6. Aquí hi ha alguna cosa que falla...

Agafo el rellotge que acostuma a estar al meu canell. El que, en principi, no està avançat i marca l'hora exacta: falta poc perquè siguin les 5 del matí.

Llavors me n'adono. Ahir em vaig passar tot el dia canviant l'hora de tots els rellotges de casa (sobretot els que ningú més sap canviar). I, quan em poso a canviar els meus despertadors... sóc tan burra que un l'avanço una hora i l'altre el retrasso una hora! I això que ho vaig fer un seguit de l'altre. I això que portava tot el dia avançant una hora tot rellotge que es posava a davant meu... Com puc ser tan burra d'haver avançat una hora en un rellotge i retrassat a l'altre?

Al matí m'agrada no córrer. Prendre'm les coses amb calma. Fer algun passatemps mentre esmorzo. Preparar les coses del dia. Mirar les notícies...

Pujo al cotxe. Miro l'hora del cotxe. Alguna cosa està malament. No sé què és, però hi ha alguna cosa que està malament. Torno a mirar l'hora: les 5:55. Coi, és tard. Molt tard. Tardíssim! Però què he fet aquest matí? Repasso mentalment el que he fet. Tant, m'hi he estat? Segur que no m'he quedat adormida a mig camí? He preparat les coses del dia: he acabat de preparar el dinar, la bossa del gimnàs, papers que tenia vés a saber on... He esmorzat. I he carregat el cotxe amb tot de coses que necessitaré durant tot el dia. I hi he estat una hora???

És tard. Tardíssim! Però... alguna cosa falla. Les 5:55? No és l'hora que acostumo a veure normalment. És clar, també he de canviar l'hora del rellotge del cotxe!

El canvi d'hora em matarà...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan s'han d'avançar rai... el més fotut és quan s'han d'endarrerir, especialment el del forn (quina ràbia!!!), que només té una rodeta per tirar endavant i, de fet, l'has d'avançar 23 hores!!!

I al final t'engresques fent girar la punyetera rodeta i sempre et passes i has de tornar a començar...

Anònim ha dit...

Jaja! Tens tota la raó, Zinc! El del forn també el vaig posar en hora jo el diumenge. Com t'ho fas per trobar sempre aquella cosa que fa riure?