divendres, 6 de març de 2009

Por?

Fa uns anys, la gent de per aquí amb criatures petites, a vegades els diumenges a la tarda, o els dissabtes, o quan fos, se n'anava fins a l'aeroport, a veure avions.

Això era abans de que aparegués el senyor Ryanair, i abans de que l'aparcament fos de pagament, i abans...

En aquella època es veia enlairar-se o aterrar un avió cada molta estona, però hi havia espai, els nens corrien, i quan veien un avió, es posaven molt contents.

Ara d'avions se'n veuen. Però... o pagues pàrquing, o et quedes molt lluny... o hi vas amb algú que sap on va.

Avui he vist uns quants avions. Però un... un m'ha cridat l'atenció.

Anava a enlairar-se. Ha agafat velocitat. Estava a la pista i l'he vist agafar velocitat com tots els altres.

Abans que jo me n'adonés, algú m'ha dit: "Està frenant!" i llavors ho he vist.

L'avió ha frenat. Li ha costat, però ha frenat. Ha donat mitja volta. Ha recorregut la pista en sentit contrari... i al moment s'ha tornat a posar en posició per enlairar-se.

I ha tornat a agafar la pista, ha tornat a agafar velocitat, i aquest cop sí, aquest cop s'ha enlairat.

I jo he pensat en veu alta.

Quina por, no? Quina por trobar-te en un avió, anar a enlairar-te, i veure com l'avió frena. Veure com dóna mitja volta. I veure com, sense fer cap tipus de reparació, l'avió torna a intentar enlairar-se.

Només de pensar-hi... quina por!

6 comentaris:

Agnès S. ha dit...

Quina angoixa! Espero que l'aterratge anés millor!

Tirai ha dit...

Metàfora? No la pillo, però diria que aquí hi ha una metàfora. Ha de fer por estar en un avió i trobar-te amb alguna cosa així, però segur que hauria sigut molt pitjor si s'hagués enlairat sense seguretat... "Si t'equivoques, torna a començar"

Llum ha dit...

Agnès, jo no sé com va anar l'aterratge, ni tan sols on anava aquell avió. Jo només el vaig veure intentant enlairar-se.

No, Tirai, no és cap metàfora. Simplement, el que vaig veure. Però m'agrada això de que si t'equivoques, torna a començar.

Anna Tarambana ha dit...

Menys mal que no hi ha cap metàfora, perquè jo no l'hagués pillat! Això dels avions és un "quiero i no puedo" fa respecte però d'altra banda amb lo viatgera que sóc jo...

òscar ha dit...

un avió frenant en enlairar-se??? bufff ... jo agafo al pilot i li demano de baixar

Llum ha dit...

Home, Tarambana, no podem tenir por de tot, i al cap i a la fi, els avions és el mitjà de transport més segur. Però no deixa que...

Òscar, jo també...