dijous, 11 de setembre del 2008

No tinc carnet... ni títol

Estic preocupada. Estic MOLT preocupada.

Tot ha vingut (com si no tingués 10 coses per acabar per dilluns, i cap mig començada!) perquè m'he recordat del carnet de conduir. A finals de juliol va fer 10 anys que em vaig treure el carnet, i a principis de juliol me'l vaig anar a renovar. No recordo si ho vaig explicar, però va ser patètic, perquè l'oculista em volia posar que no era apta. Només perquè la miopia m'havia augmentat una mica en un ull, i amb aquell ull no veia les dues últimes línies. Em va començar a dir que si havia tingut un derrame, que no era normal que no m'hi veiés d'un ull, que havia de tenir alguna malaltia... El telèfon va ser providencial i va semblar que l'oculista se n'oblidava i em va fer el paper.

Just acabat, la dona de recepció d'on feien la revisió em va dir que, si jo volia, ells mateixos em presentarien els papers a trànsit. Que el carnet m'arribaria sense problemes durant el següent mes, i que si al cap de dos mesos no l'havia rebut, que anés a trànsit a veure què passava. Ja fa més d'una setmana que va fer els dos mesos i jo segueixo esperant el carnet, i molt em temo que hauré d'anar a trànsit. Però no tinc cap resguard conforme vaig fer les proves i... i diria que fa un mes i mig que corro per aquests móns de déu amb el carnet caducat. D'acord, a on em van fer la revisió em van dir que em posaven un segell al carnet (que encara tinc) i... doncs això, que tinc un segell al carnet, amb el que puc anar... 2 mesos? Ai! Jo pensava que trigava per ser agost, però diria que la cosa que ja comença a fer pudor de socarrim...

Doncs res, que just després d'això, m'he recordat del títol. Fa més de 8 anys, quan vaig acabar la carrera, vaig pagar una pasta perquè em fessin el títol. Em van donar un resguard. I em van dir que en uns dos anys m'arribaria una carta a casa, que ja tenien el títol.

Van passar dos anys. En van passar tres. I quatre. I un dia li vaig demanar a algú si ja havia rebut la carta. Em va dir que feia més de dos anys que tenia el títol. Aquí em vaig començar a preocupar. Així que vaig agafar el resguard i vaig anar a la secretaria de la facultat on havia estudiat.

No recordo una bronca tan monumental en els últims anys. La dona em va dir que si no havia rebut la carta, és que el títol no estava fet, i no va voler saber res de la gent que havia acabat la carrera un parell d'anys més tard i que ja tenia el títol. Sense carta, no hi ha títol. I punt. I no em tornis a tocar els collons en ta vida, perquè rebràs una bronca encara més impressionant.

Així que jo, quan necessitava el títol, feia una fotocòpia del resguard, i apa.

Però com que he d'anar a la facultat on vaig estudiar la setmana que ve, se m'ha acudit buscar el resguard, a veure si no trobo la secretària de la mala llet. Amb quatre anys potser l'han traslladat, o potser és més feliç. O potser...

El resguard no era on havia de ser. He buscat. He remirat. He començat a treure papers.

Ha sortit una orla alternativa que vam fer, perquè a l'orla normal només hi deixaven posar la gent que acabava aquell any. I una llista amb els telèfons de tota la gent que va anar al viatge de fi de carrera, amb fletxetes de qui havia de trucar a qui. I un paper escrit per mi amb els noms d'unes quantes noies de la carrera. I adreces i telèfons de les noies que compartien pis amb mi l'últim any de carrera (menys d'una, que no ens parlàvem). I... un munt de coses! Fins i tot el prèstec del cotxe: 600.000 pessetes. Preu pagat: 1.400.000, al comptat. I... moltíssimes coses!

Però el resguard no era enlloc.

Llavors m'he recordat de la capseta de ma mare. El llibre amb les notes de l'EGB (i una foto en la que era molt petita!) El llibre amb les notes de BUP. El paper d'haver aprovat la selectivitat, amb totes les notes. El paper que em van donar els tres primers anys de carrera amb les notes de la carrera (el final el tenia jo, que és el que es necessita per demanar coses, i on posa que jo SI que vaig superar tots els crèdits).

Només hi faltava una cosa: el resguard.

I ara tinc dues possibilitats: recordar-me on el vaig posar. Però això sembla impossible. Ja no tinc més llocs amb papers i... ostres! I suposo que el necessitaré aviat, i no sé on és!!! I l'altra opció és anar la setmana que ve a la facultat, resar que no hi hagi la secretària mala llet, i demanar si amb el DNI em poden donar el paper, o si em poden fer un duplicat del resguard... encara que hagi de tornar a pagar.

On s'ha posat el resguard?

Ah! Ja ho sé! M'arribarà per correu. Com el carnet de conduir...

10 comentaris:

zel ha dit...

Nena, ets gairebé gairebé igual de desastre que jo...ho perdo tot, tot, tot, millor dit, tot el que em sembla que guardo bé i no hauria de perdre...vaig perdre fins i tot el primer contracte de treball...

Ai, segur que un dia que busquis, jo que sé, compreses, el trobes!!!!
jejeje, bona diada, reina !

Carquinyol ha dit...

Demanar un duplicat és un conyàs. Primer ha de publicar al BOE (pagant) que s'ha perdut el títol, i 15 o 30 dies després ja pots demanar el duplicat (pagant de nou és clar...)

He al·lucinat amb això de la bronca dels dos anys!!! Allà on estic jo els títols triguen uns cinc anys en arribar i ha vingut gent a recollir-los que se l'havia tret feia més de 10 anys... i sense problemes. A la secretaria de la teva facultat estan massa ben acostumats...

Unknown ha dit...

Tranquil·la. El carnet ja t'arribarà.
Oh! Saps que jo no sé on tinc el llibre d'escolaritat de BUP ni d'EGB? No puc demanar l'homologació del títol C de català perquè no tinc els ditxosos llibres.
El títol sí que el tinc, no sé on, però el tinc. Sóc un desastre!
Segur que tindràs sort i trobaràs una secretària més comprensiva i sinó sempre li pots recomanar allbran!

Sergi ha dit...

És probable que el retràs amb el carnet sigui per l'agost, gairebé no l'hauries de comptar com a mes. Ara, anant a trànsit acabaràs abans, això segur.

El que ja no té perdó és això del títol. Ningú presta atenció a la carta que diuen que t'arribarà, és un ximpleria. La tia aquesta de secretaria tenia un dia molt dolent, o era així de borde, però pensa que a les secretàries de les facultats els fan proves d'actitud, i si no són prou malcarades no entren. A la meva facultat, demanes el títol, i quan te'n recordes, o pots, t'acostes a buscar-lo, i amb el carnet n'hi ha prou. Jo em vaig billicenciar, i vaig anar-hi un dia a recollir els dos títols, i no recordo haver portat cap carta. Amb el carnet ja val. En el teu cas, sort que amb el DNI ho podries fer, perquè si has de donar el de conduir...

Llum ha dit...

Gent, sóc a la feina, però he entrat per dir que va aparèixer el títol!!!

Vaig pensar en quin era l'últim cop que el vaig veure, i va ser quan em van fer el contracte actual, que és per dos anys. O sigui que vaig anar a mirar el paper que vaig aconseguir fa dos anys, i que per això tinc la feina. Havia d'estar dintre d'un sobre i... no hi era!

Sospitós...

Així que vaig anar a buscar els papers de les coses amb les que havia treballat fa un parell d'anys. Entre tots els papers amb coses que havia fet, hi havia:

1. Una còpia del formulari per demanar la feina.

2. El nivell C de català (que havia perdut i tampoc sabia que havia perdut. Gràcies, Tirai, perquè si no l'hagués trobat ahir, segurament amb el que has dit, hagués fet una mica de llum i potser l'hagués trobat!!!)

3. El paper amb el "títol" que em van donar fa un parell d'anys.

4. El resguard del títol.

Bien!!! Ja tinc el resguard. La setmana que ve provaré d'anar-hi, amb el resguard, a veure si així em donen el títol...

zel, entre les coses que van aparèixer ahir, també va aparèixer el primer contracte de treball. Però, ara que hi penso, l'actual no el vaig trobar...

Ostres, Carquinyol, no ho sabia això del duplicat. I si s'ha de publicar al BOE, surts al BOE com un despistat, no? De totes formes, si el que has perdut és el resguard, no el títol, també s'ha de fer un duplicat? Bé, ja no és necessari...

Tirai, m'apunto això de l'allbran! :-P

XeXu, el problema és que a trànsit només s'hi pot anar en hores laborables i hi solen haver unes cues que ni t'explico... I et donen el títol sense el resguard????????? A la meva facultat, impensable!

Carquinyol ha dit...

El resguard és el teu títol fins que no t'arriba el paperet amb l'escut del país veí. Suposo que anirà per facultats, però on estic la gent per recollir el títol només li cal el DNI.

Laia ha dit...

Ostres sort que l'has trobat llum! Jo de moment estic també a l'espera d'una carta per anar a recollir el títol de Batxillerat, que també el tinc pagat... Però ja em van avisar que trigaria un any, m'ho prenc amb calma! Ara bé, això de cinc o deu anys... com es passen!!!

Jo Mateixa ha dit...

Això et passa per...

1.- Haver estudiat una carrera, si no ho haguessis fet no hauries de patir per el resguard.

2.- Haver-te tret el carnet de conduir, si no ho haguessis fet no hauries hagut de renovar el carnet.

Juasjuasjuasjuasjuas, tinc 33 anys i encara no he anat a recollir el titol d'auxiliar de geriatria que em vaig treure amb 20 anys....ni tinc resguard (en tenia però fent neteja la mare el va tirar per que creia que ja tenia el titol) ni tinc titol, poder per això no exerceixo, no se pas.

Vinga,vinga, segur que tens sort i la secretaria està malalta o està de més bona llet, també pots deixar-l'hi anar allò de l'anunci dels Allbrans, no??, a veure si et funciona :-P

Petonets bonica!!!!!

Anònim ha dit...

Ooh, aquestes coses de la paperassa són molt pesades. A tu potser t'ha pujat la miopia, però estigues tranquil·la, encara t'hi veus molt bé en comparació amb la miopia mental d'alguna gent que circula tan alegrement per aquí i per allà ;-)

Llum ha dit...

Doncs quina sort, Carquinyol! A mi no me'l va donar anant-hi amb el resguard. Imagina si només hi hagués anat amb el DNI!!!

Ui, Laia, jo el títol de BUP (o sigui, tercer de BUP) el vaig anar a buscar quan em vaig haver de fer el títol de la carrera. I el de l'EGB el vaig anar a buscar quan vaig anar a fer-me el de BUP. Suposo que ja toca anar a buscar el de la carrera...

Molt bona, Jo Mateixa!

Jaja, gripaublau! Encara he de demanar hora per anar-me a revisar la vista...