dijous, 5 de juny del 2008

El meu cotxe

Aquest matí, mentre anava cap a la feina, he vist un noi que anava a peu. El noi treballa en un edifici que està a cinc minuts a peu del meu, i estava a una mica més de mitja hora a peu de la seva feina. Així que he parat i he mirat el seient que estava al cantó del meu...

M'he posat a pensar quan va ser l'últim cop que algú es va asseure en aquell seient. Divendres sant. Des de llavors, el seient ha aconseguit ser l'amo de...

  • Un mp3 i un mp4. L'mp3 hi era perquè ahir se'm va acabar la bateria de l'mp4 i fins al cotxe vaig estar escoltant l'mp3. I, és clar, va acabar tirat a sobre del seient, fins avui, que l'havia d'agafar. L'mp4 hi era perquè li he deixat aquest matí, quan he entrat al cotxe.
  • Un mòbil, que he mirat en un semàfor i no m'ha donat temps de tornar-lo a endreçar.
  • Una jaqueta, que fa un mes que passejo: del cotxe, al penjador. I del penjador, al cotxe. L'últim cop que algú se la va posar va ser la Clara, ara deu fer 3 o 4 setmanes. Però jo, vinga a passejar-la.
  • Una bossa amb el dinar.
  • Un paraigües que és al cotxe per si de cas.
  • I el rei de tot plegat: llibres.

Sí, al seient del copilot hi havia llibres. El noi fins i tot m'ha pres una mica el pèl. Hi havia exactament cinc llibres, que juntament amb els 4 que hi havia al seient de darrere, m'han fet pensar seriosament que avui hauria de fer una mica d'endreça del cotxe, que ja està bé!!! Com que no hi puja mai ningú, el cotxe va acomulant coses, i coses, i coses... I... arribarà un moment que no hi podré entrar ni jo.

Però el fet m'ha fet pensar (com no?) D'una banda, en el fet que sóc una desorganitzada. On s'ha vist, tan de desordre? El més fotut del cas és que jo sé exactament on és cada llibre, i si algú me'n toca algun i me'l mou una mica de lloc, ho noto...

Però també m'ha fet pensar en el que signifiquen els llibres. Quanta gent porta tants llibres al cotxe?

Suposo que diu molt de mi (a part del fet del desordre). No sóc una persona que faci depèn de quines coses. No sóc una persona que faci coses que fa d'altra gent, o coses que es consideren normals. Però tinc el cotxe ple de llibres, vés quina cosa!

10 comentaris:

Unknown ha dit...

Oh! I jo preguntant-me de què deu treballar la Llum i ara ho sé! Ets detectiva i com que et passes moltes hores vigilant des del cotxe (és el que fan tots els detectius o això diuen als llibres) aprofites per llegir una mica. Clar que si llegeixes no vigiles :-S És que sí, tenir 9 llibres al cotxe és una mica estrany al meu bàsicament hi ha rascades! :p

Llum ha dit...

:-D

És que els llibres crien, al meu cotxe!!!

Sergi ha dit...

A mi això em sembla un xic perillós. Jo vaig fantàsticament bé en transport públic perquè puc llegir. Si anés en cotxe, i amb tants llibres, no podria resistir la tentació. Aquell semàfor... aquella retenció... i no, no pot ser.

Anna Tarambana ha dit...

Jo paranoica com sóc de l'ordre no podria. D'altra banda sempre patiria peruqè els meus preuats llibres es fessin malbé,no crec que els robessin, desenganyem-nos no vivim en aquets tipus de civilització!:(

Llum ha dit...

XeXu, jo si vaig a algun lloc on em pugui portar el transport públic, hi vaig i llegeixo. El problema és que el transport públic més proper el tinc a 5 quilòmetres de casa, i no és plan... Ah! I un dia ja vaig explicar el que feia als semàfors, jo... Tampoc em vull repetir!

Anna, jo el que passa és que tinc un ordre caòtic. Ho dic seriosament. La resta de la gent es pensa que una cosa està desordenada, però tot està al seu lloc i ho sé trobar tot. Que la meva idea d'ordre sigui diferent a la de la resta de la gent... serà que la resta de la gent estan equivocats? :-D

Ah! I jo la jaqueta, els mp*, i tota la resta, si deixo el cotxe al carrer, m'ho emporto. Amb els llibres no ho he fet mai. Jo me'ls estimo molt, i els porto al cotxe perquè els necessito (només un era una novel.la). Però sí, no estem en aquest tipus de civilització. I, tot i que la resta de llibres són comprats per internet perquè aquí no en venen, d'aquests, estic tranquil.la, perquè sé que ningú m'obrirà el cotxe per agafar-los.

Anònim ha dit...

Trobo que és fantàstic. Jo trobo a faltar hores de lectura, fa temps que llegeixo molt menys del que m'agradaria (i el que m'agradaria no és cap exageració). El resultat és que la pila de llibres per llegir em va creixent. També em fa una mica enrere que quan em poso a llegir sóc bastant compulsiu (cadascú té la seva manera de llegir) i sé que com m'enganxi dormiré molt poc els dies que calgui.

Em sembla que t'he fet un comentari ben llarg i pesat i parlant només de mi. Serà que no en tinc prou amb fer els posts del meu propi bloc? Potser m'ho hauré de fer mirar. Ja procuraré fer comentaris més relacionats amb el que tu dius.

Laia ha dit...

Ei a mi em passa quan estudio! (i abans no, abans era més endreçada...) tenia un escriptori minúscul i posava llibres i coses sobre el llit. Llavors me'n van posar un de més gran, però... seguien havent-hi coses sobre el llit! I a la taula, ho poso tot i llavors vaig fent tria del que faig primer, i del que faig després. I si per exemple em criden per dinar, quan torno veig tot mesclat que fa por l'habitació, però quan hi era no tenia aquesta sensació.

Està tot mig barrejat... no! jo sé on és cada cosa!

Llum ha dit...

Ui, gripaublau, hauries de veure la meva pila de llibres per llegir!!! És tan gran que trigaria un parell d'anys a llegir-me'ls tots! Però és que no ho puc evitar... m'agraden els llibres... Jo llegeixo bastant, però crec que fa molt de temps que no sóc lectora compulsiva. De petita ho havia sigut. Ara em sé moderar, tot i que a vegades llegeixo més del que hauria de llegir, quan algun llibre es posa molt interessant :-D I quan no són interessants... doncs res, trigo més. Jo tampoc és que llegeixi massa. Uns 15-20 llibres l'any.

Ah! I fes els comentaris tan llargs com vulguis!!! Jo ho faig :-D Pots parlar del que vulguis, i si vols escriure un comentari-post, tu mateix! Cap problema!!!

Ui, Laia, m'hauries d'haver vist a mi amb els exàmens!!! Jo SEMPRE tenia coses a sobre el llit! La mida de l'escriptori no importa!

Anònim ha dit...

Ei, potser hi podries posar unes lleixes a dins del cotxe! ;-)

Llum ha dit...

I deixar els seients lliures? Què va, home! Què va! Si els seients són el millor lloc pels llibres!