divendres, 27 d’abril del 2007

El nen, la mare i el venedor de l'Once

Vaig pel carrer i em trobo un nen petit, d'aproximadament un any i mig. Està a sobre d'un esglaó, mirant com baixar. Però l'esglaó és massa alt i no pot baixar.

Miro al voltant. Ningú està pendent del nen, i això que està a dos metres d'un carrer molt transitat, en el que els cotxes van bastant ràpid.

I aleshores veig una paradeta d'aquestes de l'Once, i una dona amb el cap gairebé a dintre, que està fent no sé què. Té un cotxet al cantó, però al cotxet no hi ha cap nen.

El nen, quan veu que miro cap allà, assenyala i diu: "Mama!"

El veig que continua volent baixar, però no pot. Li dic que l'ajudo, i li intento donar la mà, però el nen fa un gest com de que ja pot tot sol, que no cal que l'ajudi.

Mentrestant, la mare continua fent el que estigui fent, amb el venedor de l'Once, sense fer ni cas al nen.

El nen veu que no pot baixar, així que li dic que l'ajudo. L'agafo a coll i el baixo. Acte seguit, el nen torna a pujar i estira els braços perquè el torni a baixar. Sembla que li ha agradat, això que el baixés d'allà.

La mare continua sense fer ni cas al nen.

Passa una noia amb un gos, i el nen l'assenyala i em diu: "Guau!" I jo li contesto: "Sí, és un gos." El nen riu, i la mare no es gira.

Al final me'n vaig. He estat una estoneta jugant amb el nen, però em sento malament. Jo no he fet res mal fet, però igual sa mare, quan em veu jugar amb el nen, s'ho pren malament. Perquè no és normal que una completa desconeguda es posi a jugar amb el teu fill.

Però em queda una cosa a dins. I si jo fos una persona a qui se li haguessin creuat els cables i m'hagués emportat el nen? Vull dir que jo no ho faria, però... la mare se n'hagués adonat? Hagués tret el cap de la parada del venedor de l'Once?

O, el que és pitjor, i si el nen hagués anat cap a la carretera, en comptes d'anar cap a l'esglaó? O si al nen li dóna per marxar?