dilluns, 15 d’agost del 2005

Es regalen dos llibres

Dia a dia m'adono que el meu cap no funciona com hauria de funcionar. Em sembla que el meu nivell d'idiotesa creix i creix dia a dia.

Fa uns dies havia d'anar al Cosmocaixa (seré pesada amb el tema...) Al final vaig acabar al cine, perquè allò estava pleníssim i no podíem anar al planetari, que era l'objectiu del dia.

Mentre esperàvem que fos hora d'anar al cine, ens vam anar a perdre per l'Fnac. No va ser idea meva. És clar que quan em va dir: "Anem a l'Fnac?" jo no hi vaig posar gaire resistència (per no dir que gens).

I, com és molt normal, el meu consumisme (que no sé per què, només es manifesta a les botigues de llibres, mai a les de roba o sabates, com és normal a molta gent) em va fer comprar quatre llibres. Jo estava molt contenta amb tots els llibres que m'havia comprat. Vaig arribar a casa i els vaig deixar a la pila de llibres per llegir.

Ara ve quan explico el que faig amb els llibres. Quan els compro, van a una estanteria especial, on hi ha tots els llibres que encara no m'he llegit. Aquesta estanteria últimament va creixent massa ràpid i aviat ja no m'hi quebran. Però de moment, aguanta. Quan he llegit un llibre, sol anar a les estanteries que tinc a una banda de l'habitació. I allà es queda durant molt de temps.

El problema ha estat que les estanteries dels llibres "llegits" ja s'han omplert i ja no hi havia lloc per gaires llibres més. Així que m'he "carregat" un munt de llibres que vaig llegir entre els 12 i els 18 anys, posem-hi. "Carregar-me'ls" vol dir posar-los en caixes. Bé, de fet vol dir posar-los al terra de l'habitació i algun dia aniran a parar a una caixa (quan ma mare cridi massa per tots aquests llibres al terra, o quan l'escampament de la resta sigui tan gran que no pugui caminar per l'habitació).

He fet molt d'espai. He fet 15 piles d'uns 10 llibres cadascuna, així que tothom ja sap comptar quants llibres he "jubilat" a l'espera que algun dels nens es faci gran (i si li agrada llegir).

He reordenat la resta dels llibres. Però, de cop, he trobat a faltar un llibre. L'he buscat i rebuscat. M'he estat mitja hora buscant per tots els meus dominis, a veure si era capaç de trobar-lo... res! I això que el vaig llegir el juny d'aquest any! Al final, he anat a preguntar a ma mare. Ella ha obert un armari. A dins, hi havia el llibre que buscava :-) Però no només hi havia el llibre que buscava. Hi havia 6 llibres que vaig comprar cap al mes de juny i que s'havien quedat vés a saber on. Ma mare, cansada de veure els llibres fora dels meus dominis, en comptes de cridar i dir-me que els ordenés, els va posar en un armari.

Jo m'he posat molt feliç. Tenia 6 llibres més per llegir! Fins que els he tret de la bossa... Dels sis llibres que hi havia a la bossa, dos coincidien amb dos dels quatre llibres que em vaig comprar dimecres passat!

Si hagués fet endreça abans, els llibres haguessin estat a la pila de llibres no llegits i m'hagués recordat que estaven per aquí i que no els havia de comprar.

Si no fossin els llibres que són, els podria regalar a qualsevol, però em sembla que els regali a qui els regali me'ls tirarà pel cap.

Dels quatre llibres que em vaig comprar dimecres, un estava segura que no l'havia comprat i que no l'havia llegit. De l'altre n'estava gairebé segura, perquè el títol em va cridar l'atenció, i si l'hagués vist abans, me n'hagués recordat. I els altres dos... bé, si me'ls vaig comprar és perquè em van fer gràcia. I si em van fer gràcia dimecres, doncs també és normal que me n'haguessin fet fa dos mesos.

I ara què faig jo amb aquests dos llibres?

Opció 1: No els puc tornar, perquè vaig tirar el tiquet de compra tan bon punt vaig arribar a casa el dimecres.

Opció 2: Regalar-los a l'Anna, perquè em perdoni. Però em sembla que no t'interessen, veritat? I l'S em vas dir que ja els havia llegit, veritat?

Opció 3: Guardar-los i regalar-los a algú quan sigui el seu sant o aniversari. Sí, però a qui? La major part de la meva família no llegeix. I els que llegeixen me'ls tiraran pel cap, directament. No penso regalar una cosa que sé que no agradarà.

Opció 4: Quedar-me'ls i no sé què fer-ne.

Opció 5: Escriure un post per recordar-me que sóc idiota. I, de pas, si a algú li interessen...

Que quins llibres són?

La contraportada d'un d'ells comença:

Nos hallamos en el siglo XXII y parece que por fin la humanidad va a hacer realidad un viejo sueño: entablar relación con seres inteligentes de otros sistemas planetarios.


La contraportada de l'altre comença:

Cuando Hall Bregg regresa a la Tierra tras una arriesgada expedición de diez años en una galaxia lejana, se encuentra con un planeta en el que, en virtud de la contracción del tiempo einsteniana, han pasado ciento veintisiete años, a lo largo de los cuales se han producido variaciones sustanciales en la especie humana, en la sociedad y en las ideas y comportamientos, que lo convierten en un anacronismo viviente.


Entre tots dos llibres costen una mica més de 15€. Jo els regalo... o no. No, de veritat, ara en sèrio: jo no en faré res. Si algú els vol...

Seré idiota!

13 comentaris:

Anònim ha dit...

De debó no recordaves que t' havies comprat aquests llibres?? Jo et podria dir de memòria tots els llibres que he llegit, he comprat i m' han regalat a la meva vida... xD
De ciència-ficció, oi? Els arguments sonen interessants. Jo me' ls quedaria, si no fos perquè tinc l' habitació igual que tu, i ja he començat a col·locar llibres en posició horitzontal sobre els que tinc en vertical. A més, estic subscrit al cercle de lectors durant dos anys i ja tremolo pensant on coi posaré vint-i-quatre llibres més...

Anònim ha dit...

ais nena quin cap!! jajaja... jo estic pendent de llegir alguna cosa interessant, ara tinc l'època best seller... vaig acabar la sombra del viento i ara no sé què llegiré... ai ai ai...

Anònim ha dit...

Massa lecturas de tot tipus ..Ahir vaig acabar "Tokyo Blues " maravellos i avui començco "El Telescopio de Schopenhauer " i no paro les estanteries es comben pero que hi farem i no puc acceptar els teus llibres perque no se on encabirlos ..Ah !! jo no puc entrar en el Fnac gasto masa en llibres i discos amen de Dvd's de roba la justa

Anònim ha dit...

Els llibres no sé per quin motiu són gairebé sagrats...

Anònim ha dit...

Hola!
Després de llegir el teu post he sentit una terrible curiositat per saber quins són els titols i els autors del llibres. No podries fer-nos aquest favor? Va... si us plau... :)
Per cert, jo de tu faria intercanvi de llibres en comptes de regalar-los, així tots dos i sortireu guanyant, no trobes?

Anònim ha dit...

Per cert, m'he oblidat de dir-te que si t'agrada llegir ciencia-ficció hi ha una llibreria especialitzada en el tema molt famosa a Barcelona. Es diu Gigamesh. Es troba a Rda Sant Pere, 53. 08010 Barcelona.
Que ho sàpigues per si un dia et deixes caure per la capital :)
A reveure!

Anònim ha dit...

Despres d'haver passat per experiencies d'aquest tipus (mes d'una) em vaig proposar de no tirar mai cap ticket de compra. Aixo si, tinc un calaix que quan l'obres surten tots despedits enfora...

Anònim ha dit...

Ostres, desapareixo un dia i quan torno tinc 7 comentaris :-)

Esteve, no, no recordava que me'ls hagués comprat. A dintre l'armari hi havia 6 llibres, com ja vaig dir, i només recordava haver-ne comprat un (que hagués buscat com una desesperada el dia que hagués volgut començar a llegir). Jo no sé si és que tinc molt mala memòria o que llegeixo molts llibres, però la major part de vegades no recordo quins llibres he llegit. L'altre dia fent endreça vaig trobar verdaderes joies que ni em recordava haver llegit. I bé, els llibres mai no fan nosa. Segur que sempre hi ha algun racó per posar-hi tots aquests llibres nous que tindràs.

imma, no saps què llegiràs? La proposta anava en sèrio. La veritat és que a mi els best sellers no m'acostumen a agradar. Però, és clar, si els llegeix (o com a mínim, se'ls compra) tanta gent serà per alguna cosa.

Anònim, no podries posar almenys un nom? :-) Ja ets el segon que dius que no sabries on posar els meus llibres. Pobrets, estaran molt tristos que ningú els vulgui.

Sí, Vincent, els llibres són gairebé sagrats, però no em fa gaire gràcia tenir dos objectes sagrats iguals. Més que res, volia regalar-los perquè així algú en podria gaudir. Els llibres són per ser llegits, no per quedar arraconats a un armari o una estanteria.

Marcús, bona idea això de l'intercanvi de llibres. Ja m'ho pensaré pel destinatari final (si és que en trobo). Els títols? Bé, és fàcil de trobar-los, només s'ha de buscar dos segons al google i estic segura que els trobaràs. I gràcies per l'adreça de la llibreria.

Ostres, solarist, i no tires cap ticket? Llavors deu ser difícil de trobar-ne algun quan els necessites. I la possibilitat de canviar les coses també caduca, ho sabies? :-)

Anònim ha dit...

Si, ho sabia. Els elimino de tant en quant, pero em fa mandra fer-ho pq la meva paranoia fa que els hagi de trencar en trossets minusculs. Potser m'hauria de comprar una destructora de documents?

Anònim ha dit...

home doncs si regales els llibres...a mi no m'importaria llegir-los...jejeje

Anònim ha dit...

Ostres! D'això sí que se'n diu paranoia. Jo ho faig amb alguns papers, però amb els tiquets de compra no.

Em sap greu, Nua, al final vaig trobar "compradora". Encara hem de decidir si els regalo (la meva opció), si me'ls paga (la seva) o si fem una permuta (no sé si trobarem alguna cosa).

Anònim ha dit...

El pots regalar a algun extraterrestre, n'hi ha molts que ronden per la terra. O tb pots fer una altra cosa donar-los a algu pel simple fet de regalar, segur que t'ho agraeix.
Pero si no saps que fer-ne m'els pots donar a mi! jejeje

Anònim ha dit...

Està bé, això de l'extraterrestre. M'ho pensaré :-)

Ja he trobat a qui li interessen. No els volia regalar per regalar-los a algú que sabria que no li interessarien i que es quedarien en un racó pels segles del segles. Jo els vaig comprar per ser llegits, i això és el que vull: que siguin llegits. M'és igual el destinatari. M'és igual si me'ls paguen, si els regalo o si fem una permuta. Jo només vull que qui els rebi els llegeixi (amb ganes).