dijous, 17 de març del 2005

Anna

L'Anna és una bona noia. Té vint-i-tants anys, exactament els mateixos que la Maria.

L'Anna i la Maria es va conèixer fa uns quants anys. Van començar la carrera juntes.

Durant el primer any de carrera, l'Anna i la Maria no van creuar més de dues paraules. Si es fes un concurs a veure quina de les dues era més vergonyosa, el jurat tindria molts problemes per decidir-se. I, és clar, quan dues persones són vergonyoses, és molt difícil que comencin a parlar i s'agafin confiança.

El segon any de carrera les circumstàncies van fer que estiguessin obligades a treballar juntes. I van començar a parlar. Es van conèixer. Es van fer amigues. I crec que des de llavors no han deixat de parlar, hores i hores.

La Maria ha superat una mica la timidesa. Una mica de confiança al deixar de veure aquella gent que veia cada dia al col.legi i a l'institut, que es reien d'ella i la insultaven contínuament, hi va ajudar bastant. També hi va ajudar una mica d'autoconfiança que li va venir a través d'un canvi bastant radical d'aspecte físic.

L'Anna continua essent tan vergonyosa com sempre.

Fa poc, l'Anna va trobar nòvio. I no va dir res a la Maria. Fins i tot li va amagar algunes coses, i va dir mentides, per no haver de parlar d'ell. La Maria se'n va enterar per una altra persona. Li va saber greu. Es va enfadar bastant. Però al dia següent, la Maria ja ho havia oblidat tot i les coses van tornar a la normalitat.

El temps va passar i la Maria estava una mica preocupada per l'Anna. Les coses no semblava que li anessin bé. Les coses que deia no eren les que hauria de dir una persona que fa poc que surt amb algú.

I ara a la Maria li toca recollir els bocins de l'Anna.

Ara que les coses comencen a anar-li bé a la Maria, les coses li van malament a l'Anna. O potser a la Maria no li van tan bé com es pensa?

Ara la Maria pensa que potser seria millor que no parlés amb l'Anna de com li van les coses. És probable que faci que l'Anna es deprimeixi més. Però llavors recorda el dia en què es va enterar que l'Anna tenia nòvio i li havia amagat.

Algú té una calavera per emular a Hamlet?