dimecres, 23 de febrer del 2005

Des de sempre

No recorda quan el va conèixer. Tenia 10 anys? 11? 14? És incapaç de recordar-ho. És una d'aquelles persones que coneixes des de sempre, però que saps que no les pots haver conegut sempre. Simplement, algun dia van entrar a la teva vida, sense fer gaire rebombori, i s'hi van quedar.

És incapaç de tenir un record d'ell de fa més de 4 o 5 anys. Sap que el coneixia. Sap que havien coincidit. Però per més que hi pensa, no recorda res.

Ell no li queia bé. Però tampoc recorda el perquè. No recorda si li va fer alguna cosa. No recorda si es van discutir. No recorda si, simplement, s'ignoraven l'un a l'altre per alguna raó. O si eren imaginacions seves. O si el va jutjar sense mirar com era realment, i va decidir que no li queia bé.

Sap que van estar molt de temps sense veure's. 4 anys? 5 anys? Tampoc ho recorda.

Un dia es van trobar pel carrer. Havien aparcat el cotxe a prop, i havien d'anar en la mateixa direcció. Quan se'n va adonar, ella es va sentir malament, no tenia ganes de parlar amb ell. I al començar a parlar amb ell es va sentir pitjor, perquè no sabia quina era la raó de que ell no li queiés bé. Però ella semblava caure-li bé a ell. I això sol ser bastant desesperant.

No es van tornar a veure durant un o dos anys més.

Però van coincidir per internet. I ella va veure que potser no li queia tan malament com creia. I, malgrat que ella no era massa amable, ell mai li va dir una paraula fora de to.

L'altre dia el va tornar a veure. Va descobrir que ja no tenia aquella sensació de que li queia malament. Al contrari. I des de llavors que no se'l treu del cap.

Ha estat mirant fotos antigues, i l'ha trobat en alguna. I al veure'l de petit, li ha tornat la sensació de que no li cau bé.

I ara, què?