dimecres, 17 de desembre del 2008

Llibres

Crec que aquests dies les coses que he fet més (a part de posar-me tot de cremes d'abans i després del sol) han sigut menjar i visitar llibreries.

Hi ha tantes llibreries! Però m'ho he passat bé.

Suposo que el problema és que la majoria són molt turístiques i m'he trobat un munt de guies de viatge, i coses per l'estil.

Molts llibres en italià. Gairebé tots. Després m'he adonat que aquesta deu ser la imatge que donen les llibreries catalanes per la gent de fora. Però no em lliga amb el fet de ser llibreries turístiques.

Finalment vaig trobar el que buscava en una llibreria que sembla una cadena: Mel Bookstore. Tot i així, el nom és enganyós...

Era una llibreria enorme i el primer lloc on em vaig perdre va ser la secció de ciència ficció i fantasia. Per començar, vaig veure la segona part d'un llibre originàriament francès, traduit a l'italià. La bibliotecària estarà molt contenta quan li expliqui.

I després... tota una reguinzella de llibres. Els llibres que em recomana el meu amic italià. Que, per descomptat, no són els llibres que et trobes a la secció de ciència ficció i fantasia d'una llibreria catalana. I el més curiós és que tot són traduccions, que no és que sigui llibres originàriament italians.

Li he de preguntar al meu amic italià d'on treu els llibres en anglès. Ell i la seva germana llegeixen coses en anglès, i és difícil trobar-ne. A part de l'última llibreria, res de bo (almenys per mi). Tot de clàssics anglesos, però "oblidant-se" d'algun gran clàssic, com el senyor dels anells.

A la última vaig trobar un llibre d'un escriptor americà. Ja em va costar, ja, trobar alguna cosa que no fossin clàssics o best-sellers! Ah! I res de l'Asimov... És un escriptor que algú em va recomanar, però no recordo qui. Estava a la llista dels escriptors pendents de conèixer. I apa, ja el tinc. El que serà recordat com "el llibre que va venir d'Itàlia".

1 comentari:

zel ha dit...

L'Ausonia ja ha passat i el comentari més val fer-lo aquí...Jo sempre vaig carregada!!!!!!!!!
El post últim, em fa patir...cuida't sisplau!