diumenge, 9 d’octubre del 2005

Llibres, llibres, llibres...

Hi ha tant per llegir, i tan poc temps per poder-ho llegir tot!

El primer llibre que va caure a les meves mans de la Lois McMaster Bujold va ser, com no, "El aprendiz de guerrero". Em va cridar l'atenció i el vaig comprar. Però, no sé per què, es va quedar a la pila de llibres per llegir. De fet, a aquella pila hi ha molts llibres que no sé per què encara no els he llegit. Aquest n'és un d'ells, però n'hi ha molts. Fins i tot hi ha algun llibre que està a llista de llibres per llegir però que encara no el tinc físicament. De fet, n'hi ha uns quants que estan en una llista, per quan algú em demana què vull per Reis o qualsevol cosa (si és que es recorden de mi, és clar). No és pas per res, només és perquè com algú em torni a regalar un altre llibre com el del meu últim aniversari, em sembla que em queixaré, diré que ja l'he llegit, i el canviaré. Ja tinc prou llibres a la pila per llegir que són regals i que em sembla que no em llegiré mai. I si ho faig serà perquè s'han acabat tota la resta, cosa que dubto que passi. Sembla que la gent no ho entengui: si em volen comprar un llibre, el pitjor que poden fer és anar a "Novetats", "Best sellers" o on sigui que vagin. El millor que poden fer és anar al racó més amagat de la botiga i comprar el llibre que els sembli més estrany. Que llavors potser tampoc m'agradarà, però com a mínim em cridarà l'atenció. Que quin va ser l'últim llibre que em van regalar? Doncs va ser El gran engany, que ja em perdonaran tota aquesta gent a qui ha agradat tant, però jo, després de llegir-me El codi da Vinci vaig perdre les ganes de llegir-me res més d'aquest autor. Sí, he llegit algun best seller, però cap m'ha convençut. Així que el llibre aquest està just al cantó de Baudolino, esperant a que m'hagi acabat tots els llibres que em vull llegir abans. O sigui, esperant a que sigui velleta i no pugui sortir a comprar-me els llibres que vull.

Tal com deia, encara no m'he llegit "El aprendiz de guerrero". És una cosa que vull fer en breu, però de moment estic embrancada en un altre llibre de la mateixa autora i el mateix protagonista: Danza de espejos. Sí, ja ho sé, el més normal seria llegir en ordre cronològic, però cadascú llegeix com li dóna la gana, dic jo. I si ara ha caigut a les meves mans aquest, doncs llegeixo aquest. Sempre em ve de gust llegir les aventures d'en Miles Vorkosigan (o Naismith, com es vulgui). O, en aquest cas, del seu clon Mark. Té un inconvenient, que són massa senzills. Però són divertits i tenen unes ironies que no he trobat a gaires llocs més. Podent llegir això, qui es posa a llegir alguns dels llibres que tinc a la pila, com Sense and sensibility (què coi hi fa "Sense and sensibility" a la meva pila de llibres?)

Ara estic decidint què puc llegir ara. Ahir em vaig comprar dos llibres: un més històric, Copérnico, i Expedición a la Tierra. Està clar que Copérnico acabarà a la pila on hi tinc els llibres de divulgació. Quan em poso a llegir, abans em poso a llegir una estona algun llibre de divulgació, i al cap d'una estona canvio a novel.les. Ara m'estic llegint un llibre que contè biografies de científiques. En tinc per temps, i molts altres llibres a la pila, però aquest llibre me'l llegiré algun dia (vull dir, que no és com El gran engany).

No sé si tiraré per "Expedición a la Tierra". Fa temps que tinc pendents uns quants llibres. Per començar, els dos que vaig comprar repetits, que ja han trobat destinatari, i em faria vergonya que el destinatari els llegís abans que jo. Més que res, perquè un cop que podré comentar algun d'aquests llibres amb algú, almenys que jo els hagi llegit i pugui parlar-ne. És clar que també tinc Marte Azul, però fa tant de temps que vaig acabar Marte Rojo i Marte Verde que em fa mandra tornar-m'hi a posar. Entre altres coses perquè ja no recordo quins eren els personatges, què passava, com estava tot. També podria tirar cap a l'altra banda i llegir-me La dama de Avalón. El problema és que "Las nieblas de Avalón" em va agradar, però "La casa del bosque" no em va acabar de convèncer, i ara em fa com mandra. I bé, també tinc altres joies esperant a ser llegides.

De moment, però recomano a tothom que com a mínim doni una oportunitat a la Lois McMaster Bujold. De moment, encara no he trobat ningú a qui no li agradin els seus llibres (és clar, que ben mirat, tampoc he trobat a ningú a qui li agradin...)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

jo aara m'estic llegint La pell freda, d'Albert Sánchez Piñol, i m'està encantant!! estic ben enganxada!!

:)

Anònim ha dit...

I en Arthur C. Clarke? Tinc un amic que n'és un fanàtic...

Anònim ha dit...

Jeje, solaris76 (solarist?), l'Arthur C. Clarke? Segur que el teu amic s'enfadaria si no l'haguessis reconegut en un dels dos llibres que em vaig comprar dissabte.

Anònim ha dit...

Hola! Ai.. estranya! suposo que ja saps qui sóc no? puc ser el teu veí calb, el que et cau tan malament! jajaja, dóncs li anava a preguntar a la imma, que el llibre "La pell freda" tothom me l'està recomenant! però sempre em fa una mica de mandra llegir-me'l. A part, m'estic acabant "Sin destino". Un petó. ¡Estranya-GniaL!

Anònim ha dit...

M'he oblidat una cosa.. últimament vaig una mica atabalat i s'em van les coses del cap! doncs.. com bé he dit, li anava a preguntar a la imma, que de què va "La pell freda"? Només era això, a l'anterior missatge no m'he pugut explicar amb claritat. Un petó.

Anònim ha dit...

usuario anónimo... és difícil explicar de què va la pell freda... d'un noi que es refugia a una illa... on s'hi troba un home que viu en un far... i uns monstres que els ataquen de nit... també hi ha una història d'amor... al principi no m'agradava... però després enganxa!

Anònim ha dit...

jeje, gràcies imma! He notat que costa una mica d'explicar. Bé.. el millor que he de fer per respondre la meva pregunta, és llegir-me el llibre. Aviam si aconsegueixo temps i me'l puc llegir. Mua(K)